Šport > Nogomet
26 ogledov

Sošolka: "Messi je vedno brcal v moj stol"

Barcelona : Atlético Madrid Lionel Messi EPA
Revija XL Semanal je v novi številki pripravila poseben pogled na argentinskega nogometnega zvezdnika Lionela Messija. Predstavili so namreč mnenja ključnih oseb, ki so sodelovale v njegovem pohodu na svetovni vrh, od prvega agenta do njegove sestre.

"Ko sem ga videl, kako je stopal z letala, tako majhen in suh, sem si mislil, da so me spravili v res velike težave," se je v pogovoru za XL Semanal spominjal Horacio Gaggioli, prvi agent Lionela Messija, ki je Argentinca zastopal do leta 2005, ko je to delo prevzel Messijev oče.

"Moji sodelavci iz Argentine so videli Lea z enajstimi leti. Rekli so mi, da je zelo, zelo dober, in da si želi priti v Španijo, ampak moral sem mu poiskati ekipo, ki bi ustrezala določenim zahtevam: mesto, v katerem bi še naprej lahko nadaljeval z zdravljenjem rasti, ki je bilo drago. Zdravljenje je bil tudi glavni motiv za njegov prihod. Moral sem poiskati tudi mesto, kjer bi njegov oče lahko našel delo," nadaljuje Gaggioli.

"Nekajkrat smo poklicali Real Madrid in Atlético, ampak ni prišlo do ničesar konkretnega, na koncu pa smo se dogovorili z Barcelono. Ko sem videl Lea, ko je zapuščal letalo, sem ostal odprtih ust - mislil sem si, da so me spravili v res velike težave, potem ko sem opravil toliko klicev, z letala pa je stopal tako majhen in suh fant."

Verón: "Nervozen je bil le enkrat"

Spomine na Messija je predstavil tudi Juan Sebastián Verón, zdaj 35-letni nekdanji reprezentant Argentine, ki je s čudodelcem iz Barcelone skupaj igral na neuspešnem svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki, ko je Argentino v četrtfinalu izločila Nemčija.

"Samo enkrat sem ga videl nervoznega," se spominja Verón. "To je bilo pred prvo tekmo z Grčijo, ko mu je (selektor Diego, op. a.) Maradona ponudil kapetanski trak, ampak v neugodje ga ni spravila odgovornost vodenja, temveč to, da je moral govoriti pred soigralci. Pred tekmo je le en fantek, ki sedi v kotu. Tekmo svetovnega prvenstva odigra, kot bi igral s prijatelji doma."

Če mu ne gre, ga raje pustite

Marisol Messi je bila stara pet let, ko je z družino prišla v katalonsko prestolnico. Podobno kot Lionel je tudi ona imela težave s prilagajanjem na novo okolje, zato sta se z materjo vrnili v rodni Rosario. V Barceloni so tako ostali le oče in oba sinova.

Marisol se še posebej spominja dni, ko njenemu bratu ne gre vse po načrtih. Kot so v zadnjih letih lahko spoznali tudi njegovi soigralci, je Messija takrat bolje pustiti samega. "Ko je takšen, potem ga primem za roko, ampak ne govorim z njim," recept razkriva njegova sestra.

Hernandez Scaglia Junior Bolivar Copa Libertadores | Avtor: EPA EPA

Nikoli ni jokal

Lucas Scaglia, ki trenutno igra za ekipo Once Caldas v Kolumbiji, si v veliko čast šteje dejstvo, da ga imajo za "Messijevega prijatelja". Tudi Messi sam je nekoč dejal, da je njegovo dekle "sestrična najboljšega prijatelja". Skupaj sta igrala za Newell's Old Boys, potem pa sta se z Messijevim odhodom v Evropo njuni poti razšli.

"Poznam ga že od nekdaj," pravi Scaglia. "Je velik igralec in še boljša oseba." V pogovoru za XL se je Scaglia spomnil napornih vbrizgavanj rastnega hormona, ki jih je moral njegov prijatelj opravljati več let. Kljub vsemu ni dovolil, da bi mu kdorkoli pomagal. "Niti enkrat ni jokal," dodaja Scaglia.

Vsi so želeli biti v njegovi ekipi

Messijeva učiteljica iz osnovne šole se spominja, da je bil Messi tako tih, da ji je morala njegova sošolka, ki je sedela za njim, prenašati njegove besede. "Kupovala mu je celo kosilo," je dejala učiteljica. Ta sošolka je Cintia Arellano, ki še zdaj živi v Rosariu in študira psihologijo, pomaga pa otrokom s posebnimi potrebami.

Cintia je za revijo povedala, da sramežljivemu Leu ni pomagala le pri kosilu: "Pri testih me je brcal v stol in mi dajal papirčke, da sem mu nanj napisala pravilne odgovore." So pa vsi hoteli igrati z njim, ko se je dogajanje iz učilnice preselilo na šolsko igrišče. "Z njim je bila zmaga zagotovljena," je še pristavila Arellanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.