Slovenci najslabše letos

Foto: Epa
Foto: Epa
Kraftu zmaga v Klingenthalu.
Oglej si celoten članek

Avstrijec Stefan Kraft (267,0 točke) je zmagovalec posamične tekme svetovnega pokala smučarskih skakalcev v nemškem Klingenthalu. Drugi je bil Norvežan Halvor Egner Granerud (262,0), tretji pa Poljak Kamil Stoch (261,9). Najboljši Slovenec je bil Timi Zajc (241,4) na 19. mestu.

Slovenska skakalna reprezentanca v tej sezoni prvič ni delovala najbolj prepričljivo. Štirje finalisti in najboljša uvrstitev 19. mesto je precej za visokimi cilji, ki si jih je reprezentanca na čelu z glavnim trenerjem Robertom Hrgoto postavila pred novo sezono svetovnega pokala.

Zajc je po prvi seriji zasedal 22. mesto, nato pa je v finalu napredoval za tri mesta na končno 19. Anže Lanišek (239,9) je z 28. mesta napredoval na 20. in izgubil drugo mesto v skupnem seštevku sezone 2021/22.

Na 22. mestu je prvo od dveh posamičnih tekem v Klingenthalu končal Cene Prevc (239,0), ki je v drugo izgubil nekaj mest. Točke pa je osvojil še njegov starejši brat Peter Prevc (230,2), ki je bil 25. Za nastop v finalu sta bila že po prvi seriji prekratka Lovro Kos in Domen Prevc, ki sta zasedla 39. oz. 42. mesto.

Za Krafta je bila to 22. posamična zmaga v karieri in prva po Lahtiju 28. februarja lani. Na šesti tekmi to zimo je Kraft postal še šesti različni zmagovalec.

V skupnem seštevku je Avstrijec, sicer zmagovalec skupnega seštevka v sezonah 2016/17 in 2019/20, napredoval na drugo mesto. Ima 306 točk, pred njim je le Nemec Karl Geiger s 405. Lanišek je po novem četrti skakalec zime, osvojil je 283 točk. Pred njim je zdaj na tretjem mestu še Nemec Markus Eisenbichler z 287 točkami.

V nedeljo bo v Klingenthalu še druga moška posamična tekma, nato pa se karavana seli v švicarski Engelberg.

Je pa Mednarodna smučarska zveza (Fis) danes sporočila, da januarja v svetovnem pokalu tekmovalci in tekmovalke ne bodo tekmovali na Japonskem. Tam so namreč zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedali preizkušnje v Sapporu in Zau.

Ženske bi morale v Sapporu nastopiti 8. in 9. januarja, v Zau pa 14. in 15. januarja. Moški so imeli tekme v Sapporu načrtovane za 21., 22. in 23. januar. Fis trenutno išče nadomestne termine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.