Šport > Zimski športi
87 ogledov

Slovenci najslabše letos

Timi Zajc Epa
Kraftu zmaga v Klingenthalu.

Avstrijec Stefan Kraft (267,0 točke) je zmagovalec posamične tekme svetovnega pokala smučarskih skakalcev v nemškem Klingenthalu. Drugi je bil Norvežan Halvor Egner Granerud (262,0), tretji pa Poljak Kamil Stoch (261,9). Najboljši Slovenec je bil Timi Zajc (241,4) na 19. mestu.

Slovenska skakalna reprezentanca v tej sezoni prvič ni delovala najbolj prepričljivo. Štirje finalisti in najboljša uvrstitev 19. mesto je precej za visokimi cilji, ki si jih je reprezentanca na čelu z glavnim trenerjem Robertom Hrgoto postavila pred novo sezono svetovnega pokala.

Zajc je po prvi seriji zasedal 22. mesto, nato pa je v finalu napredoval za tri mesta na končno 19. Anže Lanišek (239,9) je z 28. mesta napredoval na 20. in izgubil drugo mesto v skupnem seštevku sezone 2021/22.

Na 22. mestu je prvo od dveh posamičnih tekem v Klingenthalu končal Cene Prevc (239,0), ki je v drugo izgubil nekaj mest. Točke pa je osvojil še njegov starejši brat Peter Prevc (230,2), ki je bil 25. Za nastop v finalu sta bila že po prvi seriji prekratka Lovro Kos in Domen Prevc, ki sta zasedla 39. oz. 42. mesto.

Za Krafta je bila to 22. posamična zmaga v karieri in prva po Lahtiju 28. februarja lani. Na šesti tekmi to zimo je Kraft postal še šesti različni zmagovalec.

V skupnem seštevku je Avstrijec, sicer zmagovalec skupnega seštevka v sezonah 2016/17 in 2019/20, napredoval na drugo mesto. Ima 306 točk, pred njim je le Nemec Karl Geiger s 405. Lanišek je po novem četrti skakalec zime, osvojil je 283 točk. Pred njim je zdaj na tretjem mestu še Nemec Markus Eisenbichler z 287 točkami.

V nedeljo bo v Klingenthalu še druga moška posamična tekma, nato pa se karavana seli v švicarski Engelberg.

Je pa Mednarodna smučarska zveza (Fis) danes sporočila, da januarja v svetovnem pokalu tekmovalci in tekmovalke ne bodo tekmovali na Japonskem. Tam so namreč zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedali preizkušnje v Sapporu in Zau.

Ženske bi morale v Sapporu nastopiti 8. in 9. januarja, v Zau pa 14. in 15. januarja. Moški so imeli tekme v Sapporu načrtovane za 21., 22. in 23. januar. Fis trenutno išče nadomestne termine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice