Šport > Zimski športi
2415 ogledov

Slovenski osmoljenec: "Še enkrat se opravičujem celotni ekipi!"

Smučarski skoki Epa
Avstrijci zmagovalci Wisle, slovenski skakalci tretji, a še pred zadnjim skokom je kazalo na zanesljivo zmago...

Slovenski smučarski skakalci Cene Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so na prvi moštveni tekmi svetovnega pokala v olimpijski zimi v Wisli, ki jo je motil močan veter, z 834,4 točke zasedli tretje mesto. Slovenci so vodili pred zadnjim skokom, vendar so po ponesrečenem nastopu Laniška nazadovali. Zmagali so Avstrijci (843 točk).

Timi Zajc Stopničke! Šport Slovenski orli s poslednjim skokom zapravili zmago, vseeno znova odlični!

Cene Prevc je dvakrat odlično nastopil, v finalu je postavil celo najboljšo daljavo tekme (135 m). "V preteklosti nisem bil pogosto član ekipe, to letos lahko spremenimo. Danes smo se najprej sprehodili dol, ker je poskusna serija odpadla, v prvi seriji sem naredil lep skok, finalni pa je bil še nadgradnja. V vetrovni loteriji sem imel kar srečo in ko se 'poklopita' skok in veter, gre v 'poden'," je po dveh izjemnih skokih povedal danes najmočnejši člen slovenske vrste.

Zelo zanesljivo je svoje delo opravil tudi Peter Prevc, ki je vsakič zadržal pozicijo, ki mu jo je pred tem priboril mlajši brat. "Po tretjem mestu je lahko govoriti. Rezultat je zelo lep. Škoda je smole za Anžeta v obeh serijah. Veliko takšnih ni bilo, da bi dvakrat imeli smolo. Rezultat je pa super, vsake stopničke so zelo dobre za nadaljevanje sezone. Jaz sem napredoval od včeraj, kar je dobro in upam, da gre jutri še naprej," je dejal najstarejši Prevc.

Peter Prevc | Avtor: epa epa

Zajc je kljub težkim razmeramv drugi seriji pristal pri 122,5 metra, kar je bilo dovolj, da je Slovenija pred zadnjo serijo tekmovalcev celo povedla s 13,6 točke prednosti pred Nemčijo na drugem in 24,4 točke pred Avstrijo na tretjem mestu. "Naredil sem kar velik napredek, uspela sta mi dva super skoka. Nekako sem upravičil zaupanje trenerja, da me je uvrstil v ekipo glede na kvalifikacije. Smola žabe (Lanišek, op. p.), dvakrat je imel težke razmere, sicer bi se zmage veselili mi," je dejal Zajc.

Lanišek, ki je nastopil kot zadnji na tekmi, pa je tudi v finalu v težkih razmerah prikazal skromen nastop (111,5 metra), potem ko je že v prvi seriji pristal pri vsega 104,5 metrih, tako da so sanje o prvi ekipni zmagi po letu 2019 splavale po vodi. Kljub temu je Laniškov nastop zadostoval za tretje mesto, kar so bile prve moštvene stopničke za Slovenijo po lanski sezoni, ko so skakalci na štirih ekipnih tekmah ostali brez zmagovalnega odra.

"Na koncu ni bilo enostavno. Zagotovo bi kakšno stvar lahko izboljšal, a težko govorim na prvo žogo, kaj je bilo narobe. Pričakujem neprespano noč, da dobro premislim, kaj bi šlo lahko bolje in kaj ne, da res razčistim sam pri sebi. Še enkrat se opravičujem celotni ekipi, da je tole ušlo. Ne glede na vse ... Prvi skok sploh morda ni bil tako slab, a vsi vemo, da vedno pričakujemo skoke vsaj čez kritično točko. Lahko bi bilo precej bolje," po nastopih ni bil zadovoljen Lanišek.

Rok Masle Mladi šampion Šport Slovenski orel grozljivo padel in že zaključil sezono (video)
Komentarjev 2
  • leonardo 07:59 05.december 2021.

    Koliko pa je dobil za to?

  • Avatar Darsialessa
    Darsialessa 00:27 05.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice