Šport > Kolesarstvo
43493 ogledov

Slovenski orel grozljivo padel in že zaključil sezono (video)

Rok Masle Twitter/Rok Masle
Zaradi strganih vezi je mladinski državni prvak že zaključil z letošnjo sezono.

Smučarski skoki veljajo za naravnost spektakularen šport, saj je prekrasno spremljati pogumneže, ki se spustijo po zaletišču in na vsega dveh deskah letijo po zraku visoko nad doskočiščem, medtem ko jih včasih po zraku nese celo dlje kot 250 metrov.

A enako kot je prekrasen, je ta šport tudi nevaren. Le kdo se ne spomni, kako je v lanski sezoni v naši Planici grdo padel norveški šampion Daniel Andre Tande, čigar padec bi se lahko izkazal tudi za usodnega, če ne bi zdravniška služba ob doskočišču tako hitro in uspešno reagirala.

Tokrat pa se je nova "skakalna grozljivka" odvila v slovenskem taboru, saj je v Planici pred dnevi grdo padel mladi slovenski skakalec Rok Masle, ki je sporočil, da je zaradi posledic padca že končal z letošnjo sezono.

Gre sicer za skakalca Smučarsko skakalnega kluba Ilirija, ki je prejšnji mesec postal slovenski državni prvak v kategoriji do 17 let. Gre za resnično nadarjenega skakalca, od katerega se je v novi sezoni veliko pričakovalo, a se je slednja po padcu v Planici predčasno zaključila.

Mladi Rok je namreč ob pristanku po zelo dolgem skoku izgubil nadzor nad smučmi, zaradi česar je grdo padel, nastradale pa so njegove križne vezi.

"Moja sezona se je končala nekoliko prezgodaj. Zaradi poškodovanih križnih vezi v tej zimi ne bom več mogel nastopiti. Namesto na skakanje se bom osredotočil na rehabilitacijo, ki je pred mano. Se vidimo naslednjo sezono in veliko sreče vsem," je preko socialnih omrežij ob posnetku padca sporočil mladi šampion, ki se bo zagotovo po tej nevšečnosti vrnil še močnejši ter predstavljal prihodnost slovenskih skokov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rok Masle (@rok_masle)

Komentarjev 1
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 16:29 04.december 2021.

    Čimprejšnje okrevanje in vse dobro želim.

Sorodne novice