Šport > Zimski športi
103343 ogledov

Polno cepljeni šampion obupan: "Kaj naj naredim?"

kobayashi Epa
Eden glavnih favoritov za skupno zmago je zaradi pozitivnega PCR testa ostal brez nastopa na nedeljski tekmi svetovnega pokala v Ruki.

Japonski skakalni šampion Ryoyu Kobayashi, zmagovalec sobotne tekme na Finskem, je bil zaradi pozitivnega testa na prisotnost virusa SARS-CoV-2 primoran izpustiti nedeljsko posamično preizkušnjo v Ruki, na kateri se je prve zmage v karieri veselil slovenski orel Anže Lanišek.

Ryoyu Kobayashi Smučarski skoki Šport Prvi favorit covid pozitiven in zagrenjen

Čeprav se Japonec počuti dobro in ne kaže nobenih simptomov, je nedeljsko popoldne namesto na skakalnici preživel v samoosamitvi. V hotelu je opravil tudi samotestiranje, rezultat pa je bil začuda negativen. Kljub temu mu pristojni niso omogočili ponovnega PCR testiranja, kar so nekateri uporabniki družbenih omrežij razumeli kot zaroto proti enemu glavnih favoritov olimpijske zime.

Kobayashi je koronavirus sicer prebolel že junija, odtlej pa je prejel tudi dva odmerka cepiva. Kot je namignil v objavi na družbenih omrežjih, razpolaga tudi s potrdilom o prisotnosti protiteles, vendar nič od tega ni zadostovalo za nastop na tekmi.

Ryoyu Kobayashi | Avtor: Epa Epa
Japonec je prek uradnega profila najprej objavil rezultat negativnega hitrega testa, kasneje pa fotografiji še treh kompletov za samotestiranje pripisal: "Še trikrat se lahko testiram."

Kmalu zatem je objavil anketo, s katero je uporabnike twitterja spraševal, kakšen naj bo njegov naslednji korak. "Kaj naj naredim?" se je na sledilce obrnil nekdanji zmagovalec svetovnega pokala in ponudil dva možna odgovora: ponovno PCR testiranje ali desetdnevni počitek? Več kot 80 dostotkov sodelujočih meni, da bi moral opraviti ponovno PCR testiranje.

Odzivi: "Tako sem besen!"

Zaradi nasprotujočih si rezultatov testiranja so nekateri navijači mnenja, da je bil Kobayashi oškodovan. "Nočejo, da osvojiš drugi kristalni globus, vendar jim ne bo uspelo," je zapisal nek uporabnik. "Tako sem besen. Zakaj te ne morejo ponovno testirati? Ne pusti se jim, Ryoyu," je dodal drugi. "Preprečiti želijo, da bi bil boj za kristalni globus odločen že januarja. Tekmovalec, ki je zdrav kot dren, ne sme tekmovati. To je neverjetno," pa se je jezil tretji.

Komentarjev 7
  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 09:40 30.november 2021.

    Naj še tri poživitvene odmerke vzame.

  • jakec1575 22:37 29.november 2021.

    Loh bi skocil. na koncu. vsi pozitivni bi imeli svoj mehurcek. itak so na odprtem skoz, ce so pa noter se pa prezraci. komot bi naredil se en pcr.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 19:15 29.november 2021.

    Natega stoletja, če bi bil pozitiven in okužen z gripo bi imel 40° in bi padel v posteljo, ne pa hodil na okoli!