Šport > Zimski športi
2504 ogledov

Prvi favorit covid pozitiven in zagrenjen

Ryoyu Kobayashi Epa
Slovenski orli so ostali brez enega glavnih konkurentov za visoke uvrstitve.

Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi ne bo nastopil na nedeljski tekmi za svetovni pokal v Ruki. Sobotni zmagovalec, v drugi seriji je prehitel na koncu drugouvrščenega Anžeta Laniška, je bil pozitiven na testu za covid-19 in je že v samoosamitvi.

Anže Lanišek Svetovni pokal Šport Nove stopničke za slovenske skakalce

Potem ko je Mednarodna smučarska zveza (Fis) sporočila, da se je eden od japonskih tekmovalcev okužil, je pozneje po objavah na družbenih omrežjih postalo jasno, da gre za mlajšega od bratov Kobayashi, poroča portal skijumping.pl.

Kot poročajo iz Ruke se Japonec, zmagovalec svetovnega pokala pred dvema letoma, počuti dobro in nima nobenih simptomov. Naj pa bi bil zagrenjen, še posebej, ker je test v hotelu pokazal negativen rezultat.

Na tekmi bo nastopilo vseh šest Slovencev, najboljši med njimi pa je bil Anže Lanišek (148,2) na šestem mestu. S 130 metrov dolgim skokom potrdil dobro formo. Od Slovencev se je z desetim mestom izkazal tudi Lovro Kos (141,4), ki je v kvalifikacijah skočil 136 metrov. Peter Prevc (139,2) je skočil 132,5 metra in bil 16. Na tekmo sta se uvrstila tudi Cene Prevc (129,6) in Timi Zajc (114,2). Prvi je s 129 metrov dolgim skokom zasedel 27. mesto, Zajc pa je bil v zahtevnejših razmerah s skokom, dolgim le 115 metrov 39. Za las je nastop na tekmi ujel tudi Tilen Bartol (101,0) na 49. mestu. Najdaljši je bil v kvalifikacijah Nemec Karl Geiger s 143,5 metra.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:24 29.november 2021.

    no zdaj veste zakaj Džokovič ne vidi smisla za cepljenje. in kar je hecno, tako se bo počasi začelo tudi še eno mafijsko dogajanje..boš pozitiven, ko boš delal konkurenco domačemu adutu...včasih je bilo potrebno dopingirat športnike, zdej pa samo malo .....

Sorodne novice