Šport > Zimski športi
9913 ogledov

Slovenci zanetili razburjenje pri konkurentih

anže lanišek Epa
Orli pod drobnogledom.

Slovenski smučarski skakalci po zaslugi sijajnih rezultatov postajajo vse večji trn v peti konkurentom. Anže Lanišek, zmagovalec zadnje tekme v Ruki, je v skupnem seštevku trenutno uvrščen na visoko drugo mesto, v prvi deseterici pa mu družbo delata še Cene Prevc (7. mesto) in Timi Zajc (9. mesto).

V pokalu narodov so Slovenci po štirih preizkušnjah (4/28) na drugem mestu, več točk so doslej zbrali samo nemški skakalci.

anže lanišek Wisla Šport Šesterica orlov na tekmi, najboljši Cene Prevc

Po poročanju MMC RTV SLO je forma naših orlov že vzbudila pozornost konkurence, ki sumničavo pogleduje proti tehnični novosti slovenskega proizvajalca smuči Petra Slatnarja. Kot navaja omenjeni medij, so posebne pozornosti deležni nova oblika in odzivnost sprednjega dela okovja.

Zanimivo je, da se druge reprezentance z okovjem niso obremenjevale, dokler se ni Lanišek v Ruki prvič v karieri povzpel na najvišjo stopničko. "Težko komentiram, je pa zelo zanimivo, da so to (novo okovje, op.) opazili šele v Kuusamu, kjer sem zmagal. Imajo mogoče enega črva v glavi več," je za MMC komentiral drugi skakalec sveta.

zyla Absurd Šport Svetovni prvak besen: "Testirajo nas vsak dan, potem pa storijo tole"

lanišek | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • sam1 14:19 04.december 2021.

    Še dobro,da ni nihče posumil na vpliv sedanje vlade,ki je nagnjena le k uspehu......