Šport > Zimski športi
2814 ogledov

"Vprašali so me, če potrebujem odejo"

Anže Lanišek Ruka Epa
Skakalec iz Domžal se je vpisal na seznam zmagovalcev v svetovnem pokalu.

Anže Lanišek je v vetrovno nepredvidljivi finalni seriji ohranil prvo mesto in se na veliki napravi v finski Ruki veselil svoje prve zmage v elitnem tekmovanju. Njegov uspeh sta s petim oziroma šestim mestom dopolnila Cene Prevc in Peter Prevc.

Za Slovenijo je bila to skupno že 80. zmaga v svetovnem pokalu, od tega 70. posamična. Lanišek je postal 14. slovenski skakalec s posamičnim uspehom.

Anže Lanišek Ruka Smučarski skoki Šport Veličastni Lanišek močnejši od vetra!

"Prvi skok je bil res super, fantastičen, užival sem maksimalno, kar se je dalo. V finalu pa smo videli - na vrhu smo čakali, malo me je zeblo v roke, vprašali so me, če potrebujem odejo, in sem rekel, da ne. Skušal sem ostati le čim bolj miren in skočiti tako, kot znam. Zmaga mi vliva samozavest, a že prej sem vedel, da sem v dobri formi, da znam skočiti. Zame večje spremembe ni, grem še vedno lepo mirno iz skoka v skok," je po finalni seriji za STA povedal Lanišek.

"Bilo je zelo težko, posebno v finalni seriji. Boril sem se do konca, čeprav je bila moja višina v zraku zelo nizka. Boril sem se, da pridem do zelene črte in zmage. Odličen dan zame," je še dodal od danes dalje zmagovalec tekme za svetovni pokal.

"Ni kaj, danes se je pokazala tista razlika, če zadaneš mizo. Vesel sem, da se mi je v zadnjih dveh skokih uspelo spoprijateljiti s to skakalnico, saj ko enkrat zadaneš mizo, res postane lepa," je slikovito dejal Cene Prevc.

"Današnja tekma mi je uspela zelo dobro, uspel sem se zbrati takrat, ko to šteje. Dva zelo dobra skoka in vesel sem uvrstitve med šesterico," je bil kratek najstarejši od bratov Prevc - Peter Prevc.

"Najprej bi čestital vsem fantom, še posebno Anžetu, Petru in Cenetu za odlične skoke. Kar se tiče tekme, je bila pa druga serija zelo težka, vetrovno spremenljive razmere in rekel bom, da je Anže moral imeti kar močne živce, da je zdržal ta pritisk, to čakanje. Trenutno deluje zelo dobro, tudi takšne stvari ga ne vržejo iz tira. Mislim, da lahko res mirno in samozavestno nastopi na naslednjih tekmah. Se že veselim Wisle," je po koncu četrte preizkušnje v sezoni dejal glavni trener Robert Hrgota.

Slovenci so se prebili na drugo mesto v pokalu narodov, kjer imajo 555 točk. Na prvem mestu so Nemci s 711, na tretjem pa Japonci s 416.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice