Šport > Zimski športi
4097 ogledov

Šesterica orlov na tekmi, najboljši Cene Prevc

anže lanišek Epa
Skozi kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo svetovnega pokala v Wisli se je prebilo vseh šest slovenskih skakalcev.

Najboljši izid je v kvalifikacijah postavil Avstrijec Jan Hörl (138,7 točke), ki je skočil 129 metrov. Najboljši Slovenec je bil Cene Prevc na šestem mestu. Na Poljskem bo v soboto na sporedu ekipna preizkušnja.

Nemec Karl Geiger (137,7 točke), ki je skočil do daljave dneva pri 134 metrih, je bil drugi, Norvežan Marius Lindvik (137,6 točke) pa tretji.

V kvalifikacijah so prvič v tej sezoni nastopili trije bratje Prevc. Cene Prevc (131,2 točke), skočil je 126 metrov, je bil od bratov najvišje po kvalifikacijah, na šestem mestu. To je bil tudi najboljši slovenski dosežek kvalifikacij.

Lovro Kos si je za svoj skok, skočil je 126 metrov, prislužil 127,5 točke za 11. mesto. Junak tekme v Ruki Anže Lanišek, ki je na prejšnji tekmi osvojil svojo prvo zmago, je bil v kvalifikacijah 15. Skočil je 123 metrov (124,9 točke).

Peter Prevc (124,3 točke) s skokom dolgim 121,5 metra je bil 18. Domen Prevc (122,8 točke), ki se je v svetovni pokal vrnil s skokom dolgim 126 metrov, je vpisal 25. dosežek kvalifikacij.

Slovenske nastope je na 46. mestu zaokrožil Timi Zajc (111,5 točke), ki je skočil 114,5 metra.

V svetovnem pokalu vodi Geiger (305 točk), tik za njim je na drugem mestu najboljši slovenski skakalec Lanišek (252). V najboljši deseterici sta od Slovencev še Cene Prevc (133) na sedmem in Zajc (90) na devetem mestu.

Ekipna tekma bo v soboto sporedu ob 16.30 uri. Glavni trener Robert Hrgota je v ekipo za sobotno tekmo vključil Ceneta in Petra Prevca, Zajca in Laniška. V nedeljo se bo posamična tekma začela ob 16. uri.

"Super začetek sezone v Rusiji in Ruki. Tu pa bo potrebno ohraniti mirno glavo in ne iskati, da bo potrebno na vseh tekmah zmagati ali biti na stopničkah. Prišle bodo tudi kakšne slabše tekme, a graditi moramo na tem, kar smo delali v Ruki. Mislim, da so fantje sami sebi potrdili, da lahko in je potem tudi lažje na takih tekmah, kot je zdaj v Wisli nadaljevati v tem ritmu," je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije dejal Hrgota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.