Šport > Zimski športi
45197 ogledov

Svetovni prvak besen: "Testirajo nas vsak dan, potem pa storijo tole"

Epa
Poljski skakalec je kritiziral proticovidni protokol, ki mu morajo slediti udeleženci tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Poljak Piotr Zyla, aktualni svetovni prvak na srednji napravi z nordijskega svetovnega prvenstva v Oberstdorfu (2021), je v intervjuju za Sport.interia.pl opozoril na protislovja v protokolu, ki ga je v okviru omejevanja epidemije koronavirusa začrtala Mednarodna smučarska zveza (Fis).

ryoyu kobayashi Prisilni počitek Šport Polno cepljeni šampion obupan: "Kaj naj naredim?"

"Kar se mene tiče, je vse skupaj prav absurdno. Testirajo nas vsak dan, potem pa nas vse skupaj posadijo na avtobus, kjer sploh ni dovolj prostora, da bi lahko vsi sedeli. Po drugi strani pa moramo na skakalnici ves čas vzdrževati varnostno razdaljo. To nima smisla. Ali eno ali drugo. Očitno se covid zadržuje samo na skakalnici, v avtobusu pa ne. Absurd. Kaj lahko naredim? Lahko sem samo vesel, da me še niso zaprli v karanteno," je bil kritičen poljski skakalec.

zyla | Avtor: Epa Epa

V nadaljevanju intervjuja ga je novinar vprašal, ali bodo Poljaki na sobotni ekipni tekmi lahko premagali Slovence, Zyla pa mu je začudeno odvrnil: "Zakaj ravno Slovence?" "Ker so v dobri formi, čeprav enako velja tudi za Nemce in Avstrijce," je pojasnil novinar. "Vsak lahko zmaga," mu je kratko in jedrnato vrnil Poljak.

anže lanišek Wisla Šport Šesterica orlov na tekmi, najboljši Cene Prevc Halvor Egner Granerud Spremenil rutino Šport Granerud po polomu napovedal maščevanje
 
Komentarjev 10
  • pero02 06:20 05.december 2021.

    Če ljudem serviraš eno stvar v tem primeru kovid,lahko nemoteno vzameš druge stvari,v tem primeru demokracijo,svobodo. To metodo uporablja žepar.Zaleti se v osebo,zmoti s tem možgane in vzame denarnico.Drugo v istem času možgani ne registrirajo.

  • Avatar Darsialessa
    Darsialessa 00:29 05.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar jezeran
    jezeran 21:43 04.december 2021.

    Prav ima, enako v Sloveniji, cel kup nesmislov. V gostilni ga lahko piješ, na odprtem ga ne smeš. Janša and company wtf