Slovenci nudili dostojen odpor favoritom

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenska izbrana vrsta v namiznem tenisu je izgubila v osmini finala oz. prvem krogu ekipnega tekmovanja na olimpijskih igrah v Tokiu.
Oglej si celoten članek

Ob premiernem nastopu reprezentance Slovenije na OI je bila Južna Koreja boljša (3:1). Edino točko je Sloveniji priboril Bojan Tokić v drugem posamičnem obračunu. Poleg Tokića sta danes nastopila še Darko Jorgić in Deni Kožul, v Tokiu pa je brez nastopa v izbrani vrsti, ki jo vodi selektorka Andreja Ojsteršek Urh, ostal Peter Hribar.

Tokić in Kožul sta odprla premierni nastop Slovenije. V dvojicah pa sta bila za začetek brez možnosti proti navezi Sangsu Lee/Youngsik Jeoung. Po 27 minutah sta Južna Korejca slavila z 11:8, 11:8 in 11:6.

Drugi je k mizi prišel Jorgić in dobil prvi niz proti najboljšemu korejskemu posamezniku Woojinu Jangu. Slednji se ni dal in je dobil naslednja dva, preden je 23-letni Hrastničan, sicer četrtfinalist posamičnega turnirja, izenačil na 2:2. V zadnjem nizu pa je bil Jang, 12. s svetovne lestvice, prepričljiv za vodstvo Južne Koreje z 2:0 po dveh obračunih.

Ni se izšlo Neugodni Tajvanec končal Jorgićevo pravljico

Južnokorejcem je predčasno odločitev v dvoboju preprečil najbolj izkušeni slovenski predstavnik Tokić. V drugi posamični tekmi je namreč Youngsika Yeounga premagal s 3:1. Prvi niz je 40-letnik, ki nastopa na svojih četrtih olimpijskih igrah, izgubil, nato pa strnil vrste in v naslednjih dveh povsem zasenčil tekmeca. Četrti niz je Novogoričan dobil na razliko in Sloveniji priboril prvo točko.

Težko delo je bilo nato pred Denijem Kožulom, ki se je meril z najboljšim Korejcem Jangom. Vseeno se je z njim 24-letni Logatčan dobro spoprijel in dobil drugi niz za izenačenje na 1:1, nato pa je 12. igralec sveta upravičil vlogo favorita in svoji reprezentanci priboril odločilno tretjo točko.

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je tako zaključila nastope v Tokiu, a tam vseeno zabeležila zgodovinski uspeh, ko se je Jorgić v posamični konkurenci uvrstil v četrtfinale. Tokić je med posamezniki obstal v šestnajstini finala.

"Mala Slovenija se je upirala veliki Južni Koreji, kandidatinji za kolajne. Lahko smo ponosni. Malenkosti so odločale, lahko bi se obrnilo tudi v drugo smer, predvsem na Darkov dvoboj mislim. Fanta sta pokazala, da je pred slovenskim namiznim tenisom lepa prihodnost. Z menoj ali brez mene," je Tokić namignil, da kljub novi službi v Belgiji, kjer je postal selektor, še ni odigral zadnje tekme za reprezentanco.

Namizni tenis (ekipno), osmina finala:

SLOVENIJA 1-3 JUŽNA KOREJA

Kožul/Tokić - Lee/Jeoung            0:3 (-8, -8, -6)
Darko Jorgić - Woojin Jang          2:3 (7, -9, -8, 9, -5)
Bojan Tokić - Youngsik Yeoung       3:1 (-9, 5, 5, 10)
Deni Kožul - Woojin Jang            1:3 (-6, 10, -9, -8)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.