Nov odličen rezultat slovenske štafete

Foto: Epa
Foto: Epa
Francozi na krilih Fourcada do štafetne zmage, Slovenija tokrat sedma.
Oglej si celoten članek

Francija je dobila moško štafetno preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu. Drugo mesto so osvojili Norvežani, tretji so bili Avstrijci. Slovenski biatlonci so četrto štafetno preizkušnjo sezone končali na sedmem mestu.

Francozi so si odločilno prednost nabrali v drugi predaji, ko jih je na pot do končnega uspeha popeljal Martin Fourcade. Štafetno palico je 80-kratni zmagovalec tekem za svetovni pokal prevzel z 12 sekundami prednosti pred tekmeci, Simonu Desthieuxju pa je pridobil prednost minute in 19 sekund.

Foto: Epa Biatlo Ruhpolding

Drugi so bili z zaostankom minute in 12 sekund na koncu Norvežani, ki prvič v tej sezoni niso zmagali, tretji pa so bili Avstrijci, ki so za Francozi zaostali minuto in 24 sekund.

Rok Tršan je v prvi predaji odlično začel in po prvem streljanju zasedal tretje mesto. Tudi v drugo je zadel vse tarče brez dodatnih nabojev, Jakovu Faku pa je predal kot sedmi s 36 sekundami zaostanka.

Dvaintridesetletnik iz Mrkopalj je moral dvakrat popravljati v streljanju stoje, Klemnu Bauerju pa je predal kot peti. To mesto je Bauer zadržal po prvem strelskem nastopu leže, stoje pa je trikrat popravljal, a podrl vse tarče za šesto mesto ob zadnji predaji.

Foto: Epa Biatlo Ruhpolding

Štafetna preizkušnja je spodbudila tudi na sprintu 106. Miho Dovžana, ki se je dobro kosal z Avstrijcem, Rusom, Nemcem in Belorusom. Po dobrem strelskem nastopu je v zadnjem krogu v teku sicer popustil in s tem omogočil Belorusu, da ga prehiti v boju za šesto mesto. Sedmo mesto je izenačena druga najvišja uvrstitev v štafeti v tej sezoni za varovance Uroša Velepca.

V soboto so žensko štafeto še četrtič v tej sezoni dobile Norvežanke pred Francozinjami in Švicarkami. Slovenke so bile 22.

V nedeljo bosta na sporedu še zasledovalni preizkušnji. Na moški, ki se bo začela ob 14.30, bodo nastopili Jakov Fak (+47,2), ki je bil v četrtkovem sprintu 14., Klemen Bauer (+1:31,2), ki je bil 35., in Rok Tršan (+1:38,6), ki je sprint končal na 43. mestu.

Na ženski zasledovalni tekmi, ki bo na sporedu ob 12.15, bo nastopila Polona Klemenčič (+2:11,3), ki je bila v sredo 50.

V naslednjem tednu bodo tekme svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki.

Izidi:
 1. Francija           1:18:11,2 (0+6)
(Emilien Jacquelin, Martin Fourcade, Simon Desthieux,
Quentin Fillon Maillet)
 2. Norveška            + 1:12,2 (0+10)
(Johannes Dale, Erlend Bjoentegaard, Tarjei Boe,
Vetle Sjaastad Christiansen)
 3. Avstrija              1:24,3 (0+4)
(Dominik Landertinger, Simon Eder, Felix Leitner,
Julian Eberhard)
 4. Rusija                1:32,3 (0+5)
 5. Nemčija               2:13,1 (0+12)
 6. Belorusija            2:39,0 (1+9)
 7. Slovenija             2:55,7 (0+8)
(Rok Tršan, Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan)
 8. Ukrajina              3:42,6 (0+6)
 9. Švedska               4:05,9 (1+12)
10. ZDA                   4:09,8 (0+9)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.