Šport > Zimski športi
228 ogledov

Nov odličen rezultat slovenske štafete

Biatlo Ruhpolding Epa
Francozi na krilih Fourcada do štafetne zmage, Slovenija tokrat sedma.

Francija je dobila moško štafetno preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu. Drugo mesto so osvojili Norvežani, tretji so bili Avstrijci. Slovenski biatlonci so četrto štafetno preizkušnjo sezone končali na sedmem mestu.

Francozi so si odločilno prednost nabrali v drugi predaji, ko jih je na pot do končnega uspeha popeljal Martin Fourcade. Štafetno palico je 80-kratni zmagovalec tekem za svetovni pokal prevzel z 12 sekundami prednosti pred tekmeci, Simonu Desthieuxju pa je pridobil prednost minute in 19 sekund.

Biatlo Ruhpolding | Avtor: Epa Epa

Drugi so bili z zaostankom minute in 12 sekund na koncu Norvežani, ki prvič v tej sezoni niso zmagali, tretji pa so bili Avstrijci, ki so za Francozi zaostali minuto in 24 sekund.

Rok Tršan je v prvi predaji odlično začel in po prvem streljanju zasedal tretje mesto. Tudi v drugo je zadel vse tarče brez dodatnih nabojev, Jakovu Faku pa je predal kot sedmi s 36 sekundami zaostanka.

Dvaintridesetletnik iz Mrkopalj je moral dvakrat popravljati v streljanju stoje, Klemnu Bauerju pa je predal kot peti. To mesto je Bauer zadržal po prvem strelskem nastopu leže, stoje pa je trikrat popravljal, a podrl vse tarče za šesto mesto ob zadnji predaji.

Biatlo Ruhpolding | Avtor: Epa Epa

Štafetna preizkušnja je spodbudila tudi na sprintu 106. Miho Dovžana, ki se je dobro kosal z Avstrijcem, Rusom, Nemcem in Belorusom. Po dobrem strelskem nastopu je v zadnjem krogu v teku sicer popustil in s tem omogočil Belorusu, da ga prehiti v boju za šesto mesto. Sedmo mesto je izenačena druga najvišja uvrstitev v štafeti v tej sezoni za varovance Uroša Velepca.

V soboto so žensko štafeto še četrtič v tej sezoni dobile Norvežanke pred Francozinjami in Švicarkami. Slovenke so bile 22.

V nedeljo bosta na sporedu še zasledovalni preizkušnji. Na moški, ki se bo začela ob 14.30, bodo nastopili Jakov Fak (+47,2), ki je bil v četrtkovem sprintu 14., Klemen Bauer (+1:31,2), ki je bil 35., in Rok Tršan (+1:38,6), ki je sprint končal na 43. mestu.

Na ženski zasledovalni tekmi, ki bo na sporedu ob 12.15, bo nastopila Polona Klemenčič (+2:11,3), ki je bila v sredo 50.

V naslednjem tednu bodo tekme svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki.

Izidi:
 1. Francija           1:18:11,2 (0+6)
(Emilien Jacquelin, Martin Fourcade, Simon Desthieux,
Quentin Fillon Maillet)
 2. Norveška            + 1:12,2 (0+10)
(Johannes Dale, Erlend Bjoentegaard, Tarjei Boe,
Vetle Sjaastad Christiansen)
 3. Avstrija              1:24,3 (0+4)
(Dominik Landertinger, Simon Eder, Felix Leitner,
Julian Eberhard)
 4. Rusija                1:32,3 (0+5)
 5. Nemčija               2:13,1 (0+12)
 6. Belorusija            2:39,0 (1+9)
 7. Slovenija             2:55,7 (0+8)
(Rok Tršan, Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan)
 8. Ukrajina              3:42,6 (0+6)
 9. Švedska               4:05,9 (1+12)
10. ZDA                   4:09,8 (0+9)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice