Šport > Zimski športi
76 ogledov

Štafeta Norvežankam, Slovenke ujete v zadnji predaji

biatlon ženska štafeta Epa
Biatlonke so se pomerile na štafetni tekmi v Ruhpoldingu.

Norveška je dobila žensko štafetno preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu. Drugo mesto so osvojile Francozinje, tretje so bile Švicarke.

V boju za zmago se je vrstni red ves čas menjal, na koncu pa so slavile Norvežanke. Po prvi predaji so bile šele na 16. mestu z več kot minuto zaostanka za Italijankami. Do četrte zaporedne zmage sta Norveško popeljali zadnji tekmovalki Tiril Eckhoff in Marte Olsbu Roeiseland.

V soboto bo v Ruhpoldingu na sporedu moška štafeta, v nedeljo pa se bo spored zaključil z zasledovalnima preizkušnjama.

Slovenke so četrto štafetno tekmo v sezoni končala predčasno na predzadnjem 22. mestu, potem ko so jih Norvežanke ujele v zadnji predaji. Nastopile pa so v postavi Polona Klemenčič, Nika Vindišar, Lea Einfalt in Živa Klemenčič.

Slovenska ekipa je bila že po prvi predaji na zadnjem 23. mestu, potem ko je morala Polona Klemenčič po streljanju v stoje dvakrat v kazenski krog. Dvaindvajsetletna biatlonka je predajo opravila z zaostankom več kot dveh minut.

biatlon ženska štafeta | Avtor: Epa Epa

Na strelišču se je bolje znašla Nika Vindišar, ki je porabila le dva dodatna naboja, v teku pa je proti najboljšim izgubila še minuto in pol. Vse tarče je s štirimi dodatnimi naboji pokrila tudi tretja Slovenka Lea Einfalt, ki je prehitela reprezentanco Južne Koreje. Zadnji Živi Klemenčič je Einfaltova predala z zaostankom petih minut, po prvem streljanju pa jo je ujela Roeiselandova.

"Zgodilo se je ravno to, kar smo si najmanj želeli. Ponesrečen nastop Polone in dva kazenska kroga, ki sta nas preveč oddaljila od ostalih reprezentanc. Nato smo ves čas tekli v ozadju in bilo je težko. Ostale punce so nastopile solidno, tudi debi Žive je bil uspešen," je po tekmi povedala trenerka biatlonk Andreja Mali.

jakov fak Biatlon Šport Fak natančen na strelišču, prepočasen v smučini

Izidi:

1. Norveška     1:08:46,4 (0+9)
(Offigstad Knotten, Landmark Tandrevold, Olsbu Roeiseland, Eckhoff)

2. Francija      + 10,7 (0+8)
(Simon, Bescond, Aymonier, Braisaz)

3. Švica         20,7 (0+4)
(Gasparini, Gasparini, Gasparini, Haecki)
 
4. Nemčija        31,7 (2+4)
5. Švedska        54,3 (0+11)
6. Ukrajina       54,3 (0+7)
7. Italija        54,3 (0+10)
8. Avstrija      2:05,7 (1+6)
...
22. Slovenija      krog zaostanka (2+12)
(Klemenčič, Vindišar, Einfalt, Klemenčič)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.