Slovenci preizkusili zelenico v Firencah

Foto: Saša Despot Milivoje Novaković Foto: Saša Despot slovenska nogometna reprezentanca Foto: Saša Despot Marko Šuler Matej Mavrič Foto: Saša Despot Milivoje Novaković Foto: Saša Despot Mitja Viler Foto: Saša Despot Miral Samardžić Matjaž Kek Foto: Saša Despot Vid Belec Jan Koprivec Jasmin Handanović Foto: Saša Despot Nejc Pečnik Foto: Saša Despot Robert Koren Boštjan Cesar Foto: Saša Despot Matjaž Kek Foto: Saša Despot Jan Koprivec Foto: Saša Despot Matej Mavrič Foto: Saša Despot Matjaž Kek Foto: Saša Despot Matjaž Kek Foto: Saša Despot italijanska nogometna reprezentanca Foto: Saša Despot italijanska nogometna reprezentanca Foto: Saša Despot italijanska nogometna reprezentanca Foto: Saša Despot italijanska nogometna reprezentanca Foto: Saša Despot italijanska nogometna reprezentanca Foto: Saša Despot italijanska nogometna reprezentanca Foto: Saša Despot Mario Balotelli Foto: Saša Despot Artemio Franchi Fiorentina stadion
Slovenska nogometna reprezentanca je z okrog enourno zamudo le pristala v Firencah, kjer je uradni trening pred jutrišnjo tekmo proti Italiji začela pozneje, kot je bilo predvideno. "Morda je celo dobro, da jutri ne igramo doma. Moramo odpraviti slabosti, ki so v zadnjem času evidentne. Jutri nas čaka verjetno najtežja tekma v zadnjem času proti ekipi, ki ji lahko že zdaj čestitam za prvo mesto v skupini," je povedal selektor, preden je odhitel na večerni trening.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za Euro 2012. V Firencah se bo merila z vodilno reprezentanco skupine C Italijo. Slovenija mora za ohranitev realnih možnosti za osvojitev drugega mesta v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije, na stadionu Artemio Franchi osvojiti tri točke.

To pa bo vse prej kot lahko delo. Ne le, da se bo slovenska vrsta, ki si je z neprepričljivo igro v petek in porazom proti Estoniji močno otežila delo, merila s sedmo reprezentanco na Fifini lestvici, ki za nameček zanesljivo vodi v tej skupini, temveč ne bo mogla računati niti na kaznovanega prvega vratarja Samirja Handanovića in bržčas tudi na Zlatana Ljubijankića.

Napadalec Genta je namreč na tekmi z Estonci zelo poživil slovensko igro v napadu, a pri tem dobil močan udarec, katerega posledice čuti še danes. Selektor Matjaž Kek je tako moral vpoklicati Zlatka Dedića, ki bo bržčas tudi začel torkovo tekmo. V slovenski vrsti, ta se je nocoj že spoznala z zelenico na objektu, ki sprejme dobrih 47.000 gledalcev (po nekaterih napovedih naj ne bi bil niti približno poln), sicer ne manjka želje, a ne glede na nekatere slabše predstave kakovostna Italija prihaja ob malce nepravem času.

"Zavedamo se kakovosti italijanske reprezentance, kakovosti njihove igre, ki je iz tekme v tekmo boljša. V tej skupini so brez poraza, so superiorni. Tudi na prijateljski tekmi proti svetovnim prvakom Špancem so pokazali svojo kakovost. Naštevati njihove posameznike je nekorektno," je na novinarski konferenci na stadionu Fiorentine povedal Kek.

"Kar zadeva našo zgodbo, bomo odigrali v podobnem sistemu, kot igramo že nekaj časa. Naloga je težka, toda zato morajo biti motivacija, borbenost in pripravljenost še višje. Mi moramo biti agresivnejši, bolj borbeni in ne pustiti Italijanom razvoja te igre kratkih podaj, ki jo v zadnjem času igrajo res perfektno," je še povedal slovenski selektor.

Slovenija bo tekmo verjetno začela s postavo Jasmin Handanović, Mišo Brečko, povratnik v ekipo Marko Šuler, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Aleksandar Radosavljević (Dare Vršič), Robert Koren, Valter Birsa, Josip Iličić (Andraž Kirm), Milivoje Novaković in Zlatko Dedić.

Italijani pa se bodo domačim navijačem predstavili z naslednjo začetno postavo: Gianluigi Buffon, Mattia Cassani, Andrea Ranocchia, Giorgio Chiellini, Federico Balzaretti, Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Thiago Motta, Ricardo Montolivo, Antonio Cassano in Giuseppe Rossi.

"V teh dneh smo popravili napake, ki smo jih delali na Ferskih otokih. Slovenija ima zadnjo možnost, da ostane v igri za EP, tako da bo naredila vse, da zmaga. Ima štiri ofenzivne igralce z zelo dobro tehniko. Mi pa se moramo ogibati igranju na dolge žoge. Prepričan sem, da bomo zmagali. Naša igra se lahko le izboljšuje," je odločen italijanski selektor Cesare Prandelli, ki se je ozrl tudi na slabo prodajo kart za tekmo: "Firence so nepredvidljive. Moramo počakati, da bomo lahko dejansko ocenili, koliko jih zanima ta dvoboj."

Slovenija in Italija sta se doslej pomerili šestkrat, petkrat na kvalifikacijskih tekmah in eni prijateljski. Slednjo je Slovenija leta 2002 v gosteh dobila z 1:0, v kvalifikacijah pa so Italijani trikrat zmagali z 1:0, enkrat je z enakim izidom slavila Slovenija, enkrat pa sta se ekipi razšli z 1:1.

Tokratno tekmo bodo sodili Norvežani na čelu s Sveinom Oddvarjem Moenom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.