Slovenci samozavestno po medalje

Foto: Profimedia Tina Šutej bo izmed slovenskih nastopov opravila prvega, v kvalifikacijah skoka ob palici bo nastopila že z noči na soboto ob 2.20 po slovenskem času.
Foto: Profimedia Tina Šutej bo izmed slovenskih nastopov opravila prvega, v kvalifikacijah skoka ob palici bo nastopila že z noči na soboto ob 2.20 po slovenskem času.
Začenja se svetovno prvenstvo v atletiki, ki bo med 15. in 24. julijem potekalo v Eugenu v ZDA. Tam je že 10 slovenskih atletov, prve kvalifikacije čakajo Tino Šutej že v noči na soboto po slovenskem času.
Oglej si celoten članek

Prva favorita za medalje izmed slovenskih nastopajočih atletov sta Kristjan Čeh, ki ima v rokah kar štiri zmage na mitingih diamantne lige ter v letošnji sezoni kar tri mete čez 70 metrov, in Tina Šutej, ki bo v skoku s palico nastopila že ob 2.20 v noči na soboto po slovenskem času.

Samozavestno in sproščeno

Oba, Čeh in Šutejeva, imata precej realne možnosti za medalje. Šutejeva je v tej sezoni preskočila 4.80 metra, s tem ima med tekmovalkami 3. najboljši rezultat v letošnji sezoni, za preboj v finale bo potrebno preskočiti 4.65 metra. V tej sezoni je imela sicer nekaj težav s poškodbami, je povedala na novinarski konferenci pred odhodom v ZDA. "Letošnja sezona ni šla po načrtih še posebej zaradi težav s tetivo. Ampak mislim, da sem vseeno nanizala nekaj dobrih rezultatov, imam tudi tretji izid na svetu, tako da grem lahko pozitivno in sproščeno na tekmo," je prepirčana. 

Kristjan Čeh bo nastopil v noči s sobote, 17. 7., na nedeljo, 18. 7., po slovenskem času, trenutno ima prijavljen drugi najboljši rezultat v sezoni (71,27 m), le nekaj centimetrov pred njim je Šved Daniel Stahl (71,47). "Do zdaj je bila sezona skoraj idealna. Konstanto metov sem postavil dosti višje v primerjavi z lani, kar je bil tudi cilj. Tudi osebni cilj sem dosti vzdignil. Na SP bom skušal biti sproščen in oddelati to, kar sem naredil do zdaj v sezoni, tudi tam, in dati vse od sebe," je povedal Čeh.

Vseh skupaj 10 slovenskih tekmovalcev

Poleg Čeha in Šutejeve si je nastop na svetovnem prvenstvu priborilo še 8 slovenskih atletov in atletinj. Neja Filipič bo nastopila v troskoku, Agata Zupin v teku na 400 metrov z ovirami, Maruša Mišmaš Zrimšek v teku na 3000 metrov z zaprekami, Anita Horvat v teku na 400 in 800 metrov, Lia Apostolovski v skoku v višino, kot zadnja je potrdilo za nastop s strani Svetovne atletike (World Athletics) dobila še Jerneja Smonkar, ki bo nastopila v teku na 800 metrov.

V moški konkurenci bosta nastopila še Žan Rudolf, prav tako v teku na 800 metrov, in Robert Renner v skoku ob palici.

Doslej odnesli 5 medalj

Doslej so Slovenci s svetovnih prvenstev odnesli 5 kolajn. Primož Kozmus je v Slovenijo prinesel kar tri, leta 2009 je v Berlinu postal svetovni prvak v metu kladiva, leta 2011 je v Deagu osvojil bron, v Osaki leta 2007 srebro, takrat je bron osvojila Marija Šestak v troskoku. Leta 1999 je v Sevilli bron osvojil Gregor Cankar v skoku v daljino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.