Slovenci še drugič vzeli mero Črnogorcem

Foto: NZS/Facebook
Foto: NZS/Facebook
Mlada nogometna izbrana vrsta Slovenije (U21) je v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Novi Gorici gostila Črno goro.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019, ki bo v Italiji, premagala Črno goro (2:0).

Potem ko so slovenski upi že na prvi tekmi v Podgorici premagali Črnogorce (3:1), so jih tokrat še drugič. Oba zadetka so dosegli v drugem polčasu in tako na četrti tekmi prišli še do tretje zmage in so ob vodilnih Francozih edini neporaženi v skupini.

Slovenci v prvem polčasu niso navdušili. Žogo so imeli manj kot 40 odstotkov časa v posesti, sprožili so tudi manj strelov kot gosti. Toda od teh niti eden ni bil posebej nevaren za enega ali drugega vratarja. Izbranci Primoža Glihe so še najnevarneje merili v 29. minuti, ko je z 19 metrov streljal Janez Pišek, Matija Šarkić pa je žogo ujel. Na drugi strani so Črnogorci še manj ogrožali Grego Sorčana, v 36. minuti je sicer Stefan Lončar prišel do ugodnega položaja za strel z roba kazenskega prostora, a ga slabo izvedel in žogo poslal mimo vrat.

Izbrance Primoža Glihe naslednja preizkušnja čaka v ponedeljek, ko bodo v Domžalah gostili Francijo.

V 53. minuti so Črnogorci imeli najlepšo priložnost dotlej, po kotu je z glavo streljal Nikola Krstović, a bil le malo premalo natančen. V 61. minuti pa so Slovenci povedli, ko je Jan Mlakar zadel z natančnim nizkim strelom s približno 20 metrov. Osem minut pozneje je z glavo meril Žan Žužek, a preveč po sredini. So pa Slovenci podvojili prednost v 80. minuti, ko je Erik Gliha podal z leve strani, Mlakar je žogo podaljšal do Matica Vrbanca, ki je z nogo zadel iz bližine.

Na prvenstvo se ob Italiji neposredno uvrstijo zmagovalci devetih kvalifikacijskih skupin, najboljše štiri drugouvrščene ekipe pa se bodo prebile v dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije za Euro U21 (skupina 9), 4. kolo:

Slovenija - Črna gora 2:0 (0:0)
Mlakar 61., Vrbanec 80.

Francija - Bolgarija 3:0 (0:0)
Luksemburg - Kazahstan 0:3 (0:3)

LESTVICA:
1. Francija 12 točk
2. Slovenija 10
3. Kazahstan 6 (+1)
4. Luksemburg 4 (+1)
5. Bolgarija 2
6. Črna gora 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.