Slovenci spet med favoriti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sedmi dan olimpijskih iger v slovenskem taboru veliko pričakujejo od judoistke Lucije Polavder in strelca Rajmonda Debevca, ki sta kolajne osvojila že pred štirimi leti v Pekingu. Začetek atletskih tekmovanj.
Oglej si celoten članek

Strelca Rajmonda Debevca čaka prva olimpijska preizkušnja z malokalibrsko puško v ležečem položaju. V tej disciplini je zmagal na lanskem evropskem prvenstvu v Beogradu, s čimer si je tudi priboril nastop v Londonu. V judu se bo na tatami v kategoriji nad 100 kilogramov podal Matjaž Ceraj, v kategoriji nad 78 kg pa Lucija Polavder.

Slovenski atleti bodo začeli nastope na olimpijskem stadionu. V kvalifikacijah se bodo pomerili metalec kladiva Primož Kozmus, branilec zlata iz Pekinga, v troskoku finalistka zadnjih iger Marija Šestak in v teku na 400 metrov čez ovire Brent LaRue. Vasilij Žbogar in Karlo Hmeljak bosta nadaljevala jadranje v razredih finn in laser, v ženskem razredu 470 pa se bo v boj podala posadka Tina Mrak/Teja Černe.

V petek bodo na olimpijskih igrah podelili 22 kompletov odličij. Odločilni boji bodo v moškem lokostrelstvu in moškem ekipnem sabljanju. V dviganju uteži bodo podelili odličja v kategorijah do 85 kg pri moških in do 75 kg pri ženskah. V judu bodo potekali boji v kategorijah nad 100 kilogramov pri moških in nad 78 pri ženskah, končalo se bo plavalno tekmovanje. V atletiki bodo podelili odličja v moškem suvanju krogle in ženskem teku na 10.000 metrov.

V kolesarstvu bosta dve končni odločitvi, in sicer v moškem ekipnem zasledovanju na 4000 metrov in v ženskem keirinu. V veslanju bodo kolajne razdelili v moškem enojcu, moškem dvojcu brez krmarja, moškem dvojnem četvercu in ženskem dvojnem dvojcu. Na sporedu bodo tudi končne odločitve s pištolo na 25 metrov za moške in malokalibrsko puško leže na 50 m za moške.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.