Šport
26 ogledov

Slovenci spet med favoriti

Presrečna Rajmond Debevec in njegov dolgoletni trener Lojze Mikolič Žurnal24 main
Sedmi dan olimpijskih iger v slovenskem taboru veliko pričakujejo od judoistke Lucije Polavder in strelca Rajmonda Debevca, ki sta kolajne osvojila že pred štirimi leti v Pekingu. Začetek atletskih tekmovanj.

Strelca Rajmonda Debevca čaka prva olimpijska preizkušnja z malokalibrsko puško v ležečem položaju. V tej disciplini je zmagal na lanskem evropskem prvenstvu v Beogradu, s čimer si je tudi priboril nastop v Londonu. V judu se bo na tatami v kategoriji nad 100 kilogramov podal Matjaž Ceraj, v kategoriji nad 78 kg pa Lucija Polavder.

Slovenski atleti bodo začeli nastope na olimpijskem stadionu. V kvalifikacijah se bodo pomerili metalec kladiva Primož Kozmus, branilec zlata iz Pekinga, v troskoku finalistka zadnjih iger Marija Šestak in v teku na 400 metrov čez ovire Brent LaRue. Vasilij Žbogar in Karlo Hmeljak bosta nadaljevala jadranje v razredih finn in laser, v ženskem razredu 470 pa se bo v boj podala posadka Tina Mrak/Teja Černe.

V petek bodo na olimpijskih igrah podelili 22 kompletov odličij. Odločilni boji bodo v moškem lokostrelstvu in moškem ekipnem sabljanju. V dviganju uteži bodo podelili odličja v kategorijah do 85 kg pri moških in do 75 kg pri ženskah. V judu bodo potekali boji v kategorijah nad 100 kilogramov pri moških in nad 78 pri ženskah, končalo se bo plavalno tekmovanje. V atletiki bodo podelili odličja v moškem suvanju krogle in ženskem teku na 10.000 metrov.

V kolesarstvu bosta dve končni odločitvi, in sicer v moškem ekipnem zasledovanju na 4000 metrov in v ženskem keirinu. V veslanju bodo kolajne razdelili v moškem enojcu, moškem dvojcu brez krmarja, moškem dvojnem četvercu in ženskem dvojnem dvojcu. Na sporedu bodo tudi končne odločitve s pištolo na 25 metrov za moške in malokalibrsko puško leže na 50 m za moške.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.