Šport
23 ogledov

Kozmus, Šestak in LaRue za finale

primož kozmus sp bronast atletika 2011 Reuters
Na olimpijskih igrah v Londonu se začenjajo tekmovanja v kraljici športa. Prvi slovenski aduti v atletskih tekmovanjih bodo Primož Kozmus, Marija Šestak in Brent LaRue.

"Pričakujemo uspešen nastop vseh treh slovenskih atletov. Trdo so trenirali, dobro načrtovali formo. Verjamem, da bo njihov prvi tekmovalni dan uspešen," je dejal vodja atletske delegacije na olimpijskih igrah Martin Steiner in dodal: "Računamo, da se bodo vsi trije prebili iz kvalifikacij."

Največ slovenska javnost pričakuje od branilca olimpijskega naslova Primoža Kozmusa, ki se je tik pred odhodom v London pripravljal na Češkem. "S Primožem sem se v zadnjem času veliko pogovarjal. Je pripravljen in pričakuje, da bo tu dosegel svoj najboljši letošnji rezultat. V kvalifikacijah bo sicer imel le tri poizkuse in en met mu mora uspeti. Težave s tehniko je odpravil. Ta je boljša, dvignil pa je tudi moč. Se dobro počuti in mislim, da bo Kozmus, tako kot zna, tudi na teh olimpijskih igrah pokazal, da je pravi tekmovalec za velika tekmovanja." Kvalifikacije v metu kladiva naj bi se sicer začele ob 12.20, kvalifikacijska norma znaša 78 metrov, finale pa bo v nedeljo. Lahko Kozmus znova poseže po kolajnah? "Težko je karkoli napovedati. Veliko je odvisno od dnevne forme, tudi od sreče. Treba je imeti znanje, formo, ščepec sreče in se dobro počutiti na tisti dan, pa gre," je dejal vodja slovenske atletske ekipe.

brent larue ep helsinki | Avtor: Reuters Reuters
Brent LaRue je pred odhodom v London ciljal tudi na 32 let star rekord Roka Kopitarja, ki je na olimpijskih igrah v Moskvi na 400 metrov z ovirami osvojil peto mesto. "Možnost za izboljšanje tega dosežka vsekakor so. Okoli tega rezultata se suče že kar nekaj časa. Je zelo blizu, v tej konkurenci pa mu to lahko tudi uspe. Takšen rezultat ga bo zagotovo popeljal v polfinale, morda celo v finale," je LaRuevo pripravljenost pokomentiral Steiner, o troskokašici Mariji Šestak pa dejal: "Tudi ona je trdo delala. Verjamem, da bo preskočila kvalifikacijsko normo in se uvrstila med 12 najboljših tekmovalk in v finale."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.