Slovenci v boj za Flisarja: druga pritožba

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Olimpijska komiteja Slovenije in Kanade sta danes na prizorišču olimpijskih iger v Sočiju vložila pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) zaradi razpleta moške preizkušnje v smučarskem krosu.
Oglej si celoten članek
Cas ima v Sočiju pisarno za hitre primere in prav ta bo obravnavala pritožbo. Slovenci in Kanadčani menijo, da so si Francozi do medalj pomagali s kršenjem pravil pri oblačilih tekmovalcev.
 
Najboljši trije, Jean-Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol, naj bi priredili hlačnice tekmovalnih dresov, tako da so obvezno širšo gubo na oblačilih utrdili s kemičnim sredstvom in je bila med vožnjami trdna ter je imela zato aerodinamični učinek, kar pa je v nasprotju s pravili te discipline.
 

Fis zavrnila prvo pritožbo

Oba komiteja sta pritožbo že vložila na krovno Smučarsko zvezo (Fis), a je ta pritožbo zavrnila, ker je bila vložena prepozno, zato sta se obrnila še na Cas. Če bi bila pritožba uspešna, bi slovenski tekmovalec Filip Flisar s šestega mesta napredoval na tretje, zlato pa bi dobil četrtouvrščeni Kanadčan Brady Leman.

Cas bo primer obravnaval prednostno že danes ponoči, odločitev bo znana v nedeljo dopoldne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.