Šport
55 ogledov

Slovenci v boj za Flisarja: druga pritožba

filip flisar olimpijske igre soči Stanko Gruden/STA
Olimpijska komiteja Slovenije in Kanade sta danes na prizorišču olimpijskih iger v Sočiju vložila pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) zaradi razpleta moške preizkušnje v smučarskem krosu.
Cas ima v Sočiju pisarno za hitre primere in prav ta bo obravnavala pritožbo. Slovenci in Kanadčani menijo, da so si Francozi do medalj pomagali s kršenjem pravil pri oblačilih tekmovalcev.
 
Najboljši trije, Jean-Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol, naj bi priredili hlačnice tekmovalnih dresov, tako da so obvezno širšo gubo na oblačilih utrdili s kemičnim sredstvom in je bila med vožnjami trdna ter je imela zato aerodinamični učinek, kar pa je v nasprotju s pravili te discipline.
 

Fis zavrnila prvo pritožbo

Oba komiteja sta pritožbo že vložila na krovno Smučarsko zvezo (Fis), a je ta pritožbo zavrnila, ker je bila vložena prepozno, zato sta se obrnila še na Cas. Če bi bila pritožba uspešna, bi slovenski tekmovalec Filip Flisar s šestega mesta napredoval na tretje, zlato pa bi dobil četrtouvrščeni Kanadčan Brady Leman.

Cas bo primer obravnaval prednostno že danes ponoči, odločitev bo znana v nedeljo dopoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.