Slovenci v drugem polčasu razbili Brazilce

Foto: EPA Marko Bezjak Foto: EPA David Miklavčič Foto: EPA Miha Žvižej Foto: EPA Marko Bezjak Foto: EPA Slovenija, Brazilija
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji drugi tekmi superpokala v nemškem Hamburgu premagala Brazilijo z 38:27 (18:14).
Oglej si celoten članek

Južnoameriški rokometni velikan je Sloveniji povzročil nekaj težav na letošnjem januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju, na njunem tokratnem obračunu pa je sprva kazalo na podobno zgodbo. Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so si namreč uvodoma priigrali tri gole zaostanka (1:4, 2:5), nato pa je v njihovi igri vendarle steklo.

V 12. minuti so tekmece ujeli in poravnali na 5:5, od tedaj naprej pa imeli škarje in platno v svojih rokah. V 20. minuti so si priigrali tri gole prednosti (11:8), v nadaljevanju nekajkrat povišali na +5 (16:11, 17:12, 18:13), na velik odmor pa se podali z izidom 18:14.

V drugi polovici tekme so Vujovićevi izbranci povsem zagospodarili na hamburškem parketu, južnoameriške tekmece so zasenčili v vseh prvinah rokometne igre. Že v 41. minuti so si priigrali enajst golov prednosti (27:16) in razrešili vse dvome o zmagi. V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit David Miklavčič s šestimi goli. Gašper Marguč, Klemen Cehte in Miha Žvižej pa so jih dosegli po pet. V brazilski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Andre Soares s petimi zadetki, član Celja Pivovarne Laško Arthur Patrianova pa se je dvakrat vpisal med strelce.

Odločitev o zmagovalcu turnirja bo padla na nedeljski tekmi med Nemčijo in Slovenijo, ki se bo v Kielu pričela ob 15. uri, bolj ali manj pa je jasno, da bosta obe ekipi igrali malce rezervirano, saj se bosta januarja prihodnje leto pomerili v skupinskem delu evropskega prvenstva na Poljskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.