Šport
79 ogledov

Slovenci v drugem polčasu razbili Brazilce

Marko Bezjak
1/5
EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji drugi tekmi superpokala v nemškem Hamburgu premagala Brazilijo z 38:27 (18:14).

Južnoameriški rokometni velikan je Sloveniji povzročil nekaj težav na letošnjem januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju, na njunem tokratnem obračunu pa je sprva kazalo na podobno zgodbo. Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so si namreč uvodoma priigrali tri gole zaostanka (1:4, 2:5), nato pa je v njihovi igri vendarle steklo.

V 12. minuti so tekmece ujeli in poravnali na 5:5, od tedaj naprej pa imeli škarje in platno v svojih rokah. V 20. minuti so si priigrali tri gole prednosti (11:8), v nadaljevanju nekajkrat povišali na +5 (16:11, 17:12, 18:13), na velik odmor pa se podali z izidom 18:14.

V drugi polovici tekme so Vujovićevi izbranci povsem zagospodarili na hamburškem parketu, južnoameriške tekmece so zasenčili v vseh prvinah rokometne igre. Že v 41. minuti so si priigrali enajst golov prednosti (27:16) in razrešili vse dvome o zmagi. V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit David Miklavčič s šestimi goli. Gašper Marguč, Klemen Cehte in Miha Žvižej pa so jih dosegli po pet. V brazilski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Andre Soares s petimi zadetki, član Celja Pivovarne Laško Arthur Patrianova pa se je dvakrat vpisal med strelce.

Odločitev o zmagovalcu turnirja bo padla na nedeljski tekmi med Nemčijo in Slovenijo, ki se bo v Kielu pričela ob 15. uri, bolj ali manj pa je jasno, da bosta obe ekipi igrali malce rezervirano, saj se bosta januarja prihodnje leto pomerili v skupinskem delu evropskega prvenstva na Poljskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.