Šport
10 ogledov

Po zmago ne glede na tekmece

(Slovenija - Latvija) rokomet reprezentanca Anže Petkovšek
Slovenija bo sodelovala na kakovostnem turnirju v Nemčiji, kjer jo čakajo tekme s Srbijo, Brazilijo in domačo izbrano vrsto. V Flensburgu, Hamburgu in Kielu bo nastopila v malce okrnjeni postavi, a napoveduje brezkompromisno igro.

Slovenski selektor Veselin Vujović je že z naborom igralcev za nemški superpokal popestril reprezentančno rokometno sceno. Na njem iz različnih razlogov manjkajo nekateri preverjeni členi v slovenski rokometni verigi, kot so Gorazd Škof, Dragan Gajić, Vid Kavtičnik, Dean Bombač, Sebastian Skube, Jure Natek, Miha Zarabec in Matjaž Brumen, mini pripravam v tradicionalnem slovenskem rokometnem taboru na zreškem Pohorju pa sta se zavoljo poškodb morala odpovedati tudi vratar Aljoša Rezar in krožni napadalec Blaž Blagotinšek. Nastalo vrzel sta zapolnila Urban Lesjak in Miha Žvižej.

Črnogorec na slovenski klopi navzlic temu na turnirju v Nemčiji napoveduje igro do zadnjega diha, od svojih izbrancev pričakuje, da bodo na vsaki tekmi pokazali maksimum in napoveduje naskok na tri zmage.

"Naša naloga je, da naredimo prepoznavno podobo slovenske reprezentance. Na bližnjem turnirju v Nemčiji in v bodoče bomo osrednjo pozornost namenili igri v obrambi. Imamo igralce in vratarje, ki so jo zmožni odigrati na visoki ravni, v vsakem primeru pa bomo skušali nadgraditi tudi našo tranzicijo iz obrambe v napad. V tem segmentu igre je Slovenija ena najboljših na svetu, ob tem pa v napadu želimo imeti večji nadzor igre, kot smo jo imeli doslej," je na novinarski konferenci v Zrečah dejal Vujović.

"Vse tekme želimo igrati na visoki ravni, po možnosti tudi osvojiti turnir, kar bi bila nekakšna potrditev naših usmeritev in kakovosti. V vsakem primeru bom po turnirju v Nemčiji o reprezentanci vedel veliko več kot po junijski akciji z Latvijo in Slovaško," je pred odhodom na nemški superpokal dejal Vujović.

Ena od tekmic Slovenije na bližnjem turnirju bo tudi Nemčija. Z njo se bo pomerila v skupinskem delu evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta na Poljskem, a temu Vujović ne pripisuje velike pomembnosti. "Slovenija je sprejela vabilo na nemški superpokal še preden so bile znane skupine na EP na Poljskem. Po bližnjem medsebojnem obračunu z Nemčijo bomo šele na Poljskem vedeli, kdo je bil zavoljo tega bolj pameten. V vsakem primeru pa se z njo ne bomo igrali skrivalnic, v to tekmo bomo šli z odločno željo po zmagi. Menim, da bo obračun v Vroclavu povsem druga zgodba."

"Uvodna dva dneva priprav smo namenili regeneraciji, ko smo se zbrali v polnem številu, pa začeli resno in zavzeto vaditi na taktičnem uigravanju bodisi v obrambi ali napadu. V vsakem primeru je pestro, uigravamo tudi nekatere nove zadeve, hkrati pa se še bolj spoznavamo z novim selektorjem po uvodni junijski kvalifikacijski akciji za Poljsko, tako da je na teh pripravah zelo zanimivo," pa je dejal krilni igralec madžarskega Veszprema Gašper Marguč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.