Šport
21 ogledov

"Želim igralce, ki prinašajo medalje"

Veselin Vujović Simon Maljevac
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je predstavil seznam kandidatov za nastop na pripravljalnem turnirju "Supercup 2015", ki bo na sporedu v začetku novembra v Nemčiji.
Pripravljalni turnir v družbi reprezentanc Nemčije, Srbije in Brazilije, ki ga bodo gostila nemška mesta Flensburg, Hamburg in Kiel, bo za slovenske rokometaše pomenil odlično pripravo na januarsko evropsko prvenstvo na Poljskem.

"Čaka nas zahteven turnir z odličnimi nasprotniki. Odločil sem se, da ne bom vpoklical nekaterih preverjenih igralcev, zato na seznamu med drugim ni Deana Bombača. Imamo določene težave z vratarji, tako da so tokrat priložnost dobili nekateri mlajši fantje," je na novinarski konferenci pojasnil selektor Veselin Vujović.

"Želel sem si tudi Matjaža Brumna, ki pa se je odločil, da ne bo igral za reprezentanco. Na tem položaju imamo že tako odlične rokometaše. Dragan Gajić je imel na prejšnjih akcijah določene privatne obveznosti. Sedaj je zaprosil za pavzo zaradi rojstva otroka in vprašanje je, kako bo z njim v prihodnosti."

"Na položaju levega zunanjega je Borut Mačkovšek, ki je v Franciji pokazal določeno mero agresivnosti in upam, da bo še napredoval. Klemen Cehte igra v Katarju v dokaj eksotični ligi, tako da me res zanima v kakšnem stanju je. V reprezentanci ne bo noben igral po zaslugi starih zaslug. Potrebujem igralce, ki lahko tej reprezentanci prinesejo zmage in medalje," je dodal vedno zgovorni Vujović, ki upa, da bo njegova reprezentanca z dobrimi igrami na Poljsko privabila številne slovenske navijače.

Seznam reprezentance:
Vratarji: 
Ferlin Klemen (RK Gorenje Velenje), Skok Matevž (Lübbecke), Rezar Aljoša (Tremblay)

Igralci: Bezjak Marko (Magdeburg), Blagotinšek Blaž (RK Celje PL), Cehte Klemen (Al Shabab), Cingesar Darko (RK Maribor Branik), Dolenec Jure (Montpellier), Gaber Matej (Montpellier), Mačkovšek Borut (Montpellier), Marguč Gašper (Veszprem), Miklavčič David (Tremblay), Poteko VId (RK Celje PL), Skube Staš (RK Gorenje Velenje), Šoštarič Mario (RK Gorenje Velenje), Zorman Uroš (Kielce), Žvižej Luka (RK Celje PL)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.