Šport
4 ogledov

Kakovost odločno na strani Slovencev

Veselin Vujović EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca po zmagi v slovaškem Prešovu povsem mirno in sproščeno pričakuje sobotno zadnjo kvalifikacijsko tekmo z Latvijo.

Slovenska izbrana vrsta si je nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Poljskem že zagotovila, slovensko-latvijski obračun v Velenju pa se bo začel ob 18.30.

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović je bil vesel zmage na Slovaškem, navdušen je bil tudi nad pristopom svojih varovancev, na zadnji tekmi v Rdeči dvorani pa bodo priložnost dobili še nekateri njegovi igralci z daljšega seznama.

V odsotnosti Uroša Zormana, Dragana Gajića, Marka Bezjaka, Primoža Prošta, Gorazda Škofa in Klemena Cehteta bo v primerjavi s tekmo na Slovaškem v ogenj poslal Jureta Dolenca, Staša Skubeta, Blaža Blagotinška in Klemna Ferlina, ki niso bili med potniki za Prešov. Na tribuni bo zagotovo ostal poškodovani Vid Kavtičnik, dokončno postavo pa bo določil po drevišnjem treningu.

Staš Skube Slovenija Makedonija rokomet prijateljska tekma dvorana Polaj Trbovlj | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Latvijci so v Slovenijo pripotovali brez svojega prvega zvezdnika Dainisa Kristopansa, na zadnji tekmi proti Švedom pa so visoko izgubili s 14:33 ter ostali celo brez možnosti, da se kot najboljša tretjeuvrščena izbrana vrsta uvrstijo na sklepni turnir na Poljskem.

"Latvija je tehnično in telesno zelo omejena ter sodi v drugi jakostni evropski razred. A to dejstvo nima nobenega vpliva na našo motivacijo, naš cilj je, da v Velenju igramo dobro in se našim privržencem predstavimo v lepi luči," je pred tekmo z Latvijo dejal Vujović in dodal: "Na sobotni tekmi zagotovo ne bo igral Kavtičnik, na tem položaju imamo dovolj kakovostnih igralcev. V ekipi bosta zagotovo 'naši atomski mravlji', torej Staš Skube in Miha Zarabec, za druge se bom odločil po današnjem treningu."

"V teh zadnjih dneh smo veliko naredili, a tudi veliko vadili. V soboto naš čaka tekma, ki nima velikega tekmovalnega naboja, a zadnja reprezentančna tekma v tej sezoni je za vse nas dovolj velik motiv. Na njej želimo pokazati svoj maksimum, čeravno je kakovostna razlika odločno na naši strani," je dejal Jure Natek, medtem ko je Miha Zarabec dodal: "Pred tekmo z Latvijo ni veliko za filozofirati. Mi smo mlada ekipa, željna dokazovanja in polna motivov, prav vsi komaj čakamo, da se tekma začne in da se z zmago odpravimo na zaslužen dopust."

Na seznamu Vujovića so naslednji igralci - vratarji Aljoša Rezar (Tremblay), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), krilni igralci Darko Cingesar (Maribor Branik), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje), Gašper Marguč (Veszprem) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), zunanji igralci Dean Bombač (Pick Szeged), Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (oba Montpellier), David Miklavčič, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), Sebastian Skube (Björringbro Silkeborg) in Staš Skube (Gorenje Velenje) ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.