Slovenci v katamaranu

Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka litva katamaran Foto: Igor Kovačič ep košarka litva katamaran Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena Foto: Igor Kovačič ep košarka klapeida Švyturio Arena
Četa Božidarja Maljkovića bo pet tekem v skupini D v Klaipedi odigrala v povsem novi dvorani Švyturio Arena, ki sprejme šest tisoč ljudi. Tukaj je nekaj utrinkov.
Oglej si celoten članek

Ker je Klaipeda edino pristaniško mesto v Litvi, so si arhitekti dvorano zamislili v obliki katamarana. Arena vsebuje osem barov s hitro prehrano, klubski bar in restavracijo. V njej sta tudi dva konferenčna prostora in 29 velikih lož za VIP-goste. Samo letos naj bi se v njej odvilo 60 prireditev, od tega več kot tretjina športnih. V višino meri 20 metrov, celotna prostornina veličastne zgradbe pa znaša 22.891 kvadratnih metrov. Na prvi športni prireditvi v njej so zaigrali prav slovenski košarkarji, ki so 4. avgusta v Areni premagali domačo izbrano vrsto.

V Klaipedi se je sicer rodilo 30 litovskih olimpijcev, ki so osvojili 13 olimpijskih kolajn, med njimi je tudi šest košarkarjev. Mesto po besedah domačinov ponuja veliko zanimivih ogledov, v času prvenstva pa se bo tu zvrstilo tudi precej koncertov. Za slovenske navijače, ki se jih pričakuje v kar velikem številu, bo 3. septembra nastopil Zoran Predin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.