Šport > Košarka
18 ogledov

Slovenci v katamaranu

ep košarka klapeida Švyturio Arena
1/13
Igor Kovačič
Četa Božidarja Maljkovića bo pet tekem v skupini D v Klaipedi odigrala v povsem novi dvorani Švyturio Arena, ki sprejme šest tisoč ljudi. Tukaj je nekaj utrinkov.

Ker je Klaipeda edino pristaniško mesto v Litvi, so si arhitekti dvorano zamislili v obliki katamarana. Arena vsebuje osem barov s hitro prehrano, klubski bar in restavracijo. V njej sta tudi dva konferenčna prostora in 29 velikih lož za VIP-goste. Samo letos naj bi se v njej odvilo 60 prireditev, od tega več kot tretjina športnih. V višino meri 20 metrov, celotna prostornina veličastne zgradbe pa znaša 22.891 kvadratnih metrov. Na prvi športni prireditvi v njej so zaigrali prav slovenski košarkarji, ki so 4. avgusta v Areni premagali domačo izbrano vrsto.

V Klaipedi se je sicer rodilo 30 litovskih olimpijcev, ki so osvojili 13 olimpijskih kolajn, med njimi je tudi šest košarkarjev. Mesto po besedah domačinov ponuja veliko zanimivih ogledov, v času prvenstva pa se bo tu zvrstilo tudi precej koncertov. Za slovenske navijače, ki se jih pričakuje v kar velikem številu, bo 3. septembra nastopil Zoran Predin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.