Slovenci v Kölnu s posebnim mestom za pripravo na tekme

Foto: Saša Despot litovski navijači Foto: Saša Despot slovenski navijači Foto: Saša Despot slovenski navijači Foto: Saša Despot slovenski navijači Foto: Saša Despot slovenski navijači Foto: Saša Despot slovenski navijači
Slovenski navijači bodo na prvi tekmi v manjšini.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski navijači v zadnjih dveh desetletjih ob Litovcih in morda še Fincih sodijo med najbolj zveste podpornike svoje reprezentance, tudi tokrat jih že v Kölnu pričakujejo okoli tisoč, še več pa naj bi jih prišlo na drugi del evropskega prvenstva, ki ga gosti Berlin. Slovenci namreč pričakujejo zanesljivo napredovanje svoje izbrane vrste v izločilne boje. 

Za slovenske navijače je tudi v Kölnu organiziran lokal, kjer se lahko družijo pred in po tekmah. V Papa Joe's Biersalonu, ki se nahaja v starem delu mesta in ga od Köln Arene loči most čez reko Ren, bosta v naslednjih dneh tako nastopila tudi Zoran Predin in Gregor Skočir, pevec skupine Big Foot Mama. Pred petimi leti so sicer po uspehu v Istanbulu navijače obiskali tudi košarkarji.

Ti bodo proti Litvi sicer imeli nekoliko manjšo podporo kot njihovi tekmeci. Litovcev namreč v Kölnu pričakujejo okoli pet tisoč.

V omenjenem nemškem mestu je sicer opaziti veliko ljubiteljev košarke, tudi tujcev, ki so oblečeni v drese Dallasa s številko 77. Ob tej se pogosto pojavi tudi številka 41 (Dirk Nowitzki; op.p.), zasledili pa smo tudi nekaj dresov moštva Milwaukee Bucks s številko 34 (Giannis Antetokounmpo; op. p.) in dresov z imenom nemškega organizatorja igre Dennisa Schröderja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.