Slovenci zaključili z zmago

Foto: Žurnal24 Selektorja Noko Serdarušića čaka še veliko dela. FOTO: Reuters
Slovenija je z današnjo zmago proti izbrani vrsti Švice sklenila nastop na pripravljalnem turnirju v Linzu v Avstriji. Slovenija je vodila celo tekmo in na koncu zasluženo slavila z rezultatom 32:30.
Oglej si celoten članek

V nedeljo ob 14.30 se je v športni dvorani v Linzu Slovenska izbrana vrsta v okviru pripravljalnega turnirja pomerila še z reprezentanco Švice.

Slovenija je bila boljša skozi celo tekmo in na koncu zasluženo slavila z rezultatom 32:30. Najvišja slovenska prednost je znašala 8 golov. Švicarji so zanesljivo slovensko zmago ogrozili zgolj v zadnjih minutah, ko so imeli tudi priložnosti za izenačenje, toda z zadetkoma Cehteta in Gajiča je bil zmagovalec dokončno odločen.

Uroš Zorman, Aleš Pajovič in Miladin Kozlina so vse tri tekme Slovenije spremljali s tribune. Danes so se jim pridružili še Dušan Podpečan, Aljoša Razgor ter Vid Kavtičnik. Zaradi številnih poškodb v naši izbrani vrsti je povsem logično, da so igro na celotnem turnirju zaznamovala predvsem številna nihanja, toda kljub temu počasi postaja viden napredek v obrambnem sistemu 6:0.

Dejansko kvaliteto in domet slovenske reprezentance na prihajajočem EP v Avstriji januarja naslednje leto, bo moč realno ocenili šele po vrnitvi nekaterih ključnih igralcev, na katere računa selektor Zvonimir Serdarušić.

Pripravljalni turnir v Avstriji:
Rezultati 3. kola:

Slovenija : Švica 32:30 (17:11)
Cehte 5, Bilbija, L. Žvižej in Brumen po 4; Liniger 6

Avstrija - Ukrajina 33:35 (17:17)

Lestvica:
1. Avstrija 4
2. Slovenija 4
3. Švica 2
4. Ukrajina 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.