Šport
8 ogledov

Slovenci zaključili z zmago

Selektorja Noko Serdarušića čaka še veliko dela. FOTO: Reuters Žurnal24 main
Slovenija je z današnjo zmago proti izbrani vrsti Švice sklenila nastop na pripravljalnem turnirju v Linzu v Avstriji. Slovenija je vodila celo tekmo in na koncu zasluženo slavila z rezultatom 32:30.

V nedeljo ob 14.30 se je v športni dvorani v Linzu Slovenska izbrana vrsta v okviru pripravljalnega turnirja pomerila še z reprezentanco Švice.

Slovenija je bila boljša skozi celo tekmo in na koncu zasluženo slavila z rezultatom 32:30. Najvišja slovenska prednost je znašala 8 golov. Švicarji so zanesljivo slovensko zmago ogrozili zgolj v zadnjih minutah, ko so imeli tudi priložnosti za izenačenje, toda z zadetkoma Cehteta in Gajiča je bil zmagovalec dokončno odločen.

Uroš Zorman, Aleš Pajovič in Miladin Kozlina so vse tri tekme Slovenije spremljali s tribune. Danes so se jim pridružili še Dušan Podpečan, Aljoša Razgor ter Vid Kavtičnik. Zaradi številnih poškodb v naši izbrani vrsti je povsem logično, da so igro na celotnem turnirju zaznamovala predvsem številna nihanja, toda kljub temu počasi postaja viden napredek v obrambnem sistemu 6:0.

Dejansko kvaliteto in domet slovenske reprezentance na prihajajočem EP v Avstriji januarja naslednje leto, bo moč realno ocenili šele po vrnitvi nekaterih ključnih igralcev, na katere računa selektor Zvonimir Serdarušić.

Pripravljalni turnir v Avstriji:
Rezultati 3. kola:

Slovenija : Švica 32:30 (17:11)
Cehte 5, Bilbija, L. Žvižej in Brumen po 4; Liniger 6

Avstrija - Ukrajina 33:35 (17:17)

Lestvica:
1. Avstrija 4
2. Slovenija 4
3. Švica 2
4. Ukrajina 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.