Slovenci zdaj pred izločilnimi boji

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski odbojkarji pred tekmo proti Turkom z le enim izgubljenim nizom.
Oglej si celoten članek

Na moškem odbojkarskem evropskem prvenstvu v Italiji, Bolgariji, Severni Makedoniji in Izraelu se bodo konec tedna začeli boji osmine finala. Slovenske odbojkarje v Varni v soboto ob 16.30 po slovenskem času čaka dvoboj s Turki. V skupinskem delu so Slovenci na petih tekmah oddali le en niz.

Uvodnih pet tekem na prvenstvu je Slovenija opravila z odliko, saj je tekmecem v skupini B prepustila le en niz. Na dosedanjem delu EP je le pet ekip odigralo 16 nizov, pri čemer sta se do izkupička 5-0 prebili le slovenska in poljska izbrana vrsta, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenci so v predtekmovanju skupno dosegli 297 točk, od tega 32 z blokom in 26 z asi. Z 41-odstotno uspešnostjo v napadu je trenutno četrta reprezentanca prvenstva v tem pogledu igre.

Rok Možič, ki se je na EP dobro znašel v vlogi korektorja, je s 76 točkami četrti najuspešnejši na svojem igralnem mestu, obenem pa drugi po preciznosti v napadu s 50 odstotki. V absolutni konkurenci po številu točk je Možič 11., na 24. mestu je Klemen Čebulj (66), 31. je kapetan Tine Urnaut (59).

Zimzeleni Alen Pajenk je medtem v povprečju zabeležil 0,6 bloka na niz in je s tem šesti najuspešnejši med igralci, ki so zaigrali na vseh petih tekmah.

Na zadnji tekmi skupinskega dela proti Bolgariji je poseben mejnik dočakal Jani Kovačič. Slednji je zaigral na 150. uradni tekmi v dresu Slovenije. Na vrhu lestvice trenutno aktivnih reprezentantov je Urnaut z 243 nastopi, šest manj jih ima Pajenk, so še dodali pri OZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.