Šport
2481 ogledov

Slovenci zdaj pred izločilnimi boji

Slovenska odbojkarska reprezentanca Epa
Slovenski odbojkarji pred tekmo proti Turkom z le enim izgubljenim nizom.

Na moškem odbojkarskem evropskem prvenstvu v Italiji, Bolgariji, Severni Makedoniji in Izraelu se bodo konec tedna začeli boji osmine finala. Slovenske odbojkarje v Varni v soboto ob 16.30 po slovenskem času čaka dvoboj s Turki. V skupinskem delu so Slovenci na petih tekmah oddali le en niz.

Uvodnih pet tekem na prvenstvu je Slovenija opravila z odliko, saj je tekmecem v skupini B prepustila le en niz. Na dosedanjem delu EP je le pet ekip odigralo 16 nizov, pri čemer sta se do izkupička 5-0 prebili le slovenska in poljska izbrana vrsta, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenci so v predtekmovanju skupno dosegli 297 točk, od tega 32 z blokom in 26 z asi. Z 41-odstotno uspešnostjo v napadu je trenutno četrta reprezentanca prvenstva v tem pogledu igre.

Rok Možič, ki se je na EP dobro znašel v vlogi korektorja, je s 76 točkami četrti najuspešnejši na svojem igralnem mestu, obenem pa drugi po preciznosti v napadu s 50 odstotki. V absolutni konkurenci po številu točk je Možič 11., na 24. mestu je Klemen Čebulj (66), 31. je kapetan Tine Urnaut (59).

Zimzeleni Alen Pajenk je medtem v povprečju zabeležil 0,6 bloka na niz in je s tem šesti najuspešnejši med igralci, ki so zaigrali na vseh petih tekmah.

Na zadnji tekmi skupinskega dela proti Bolgariji je poseben mejnik dočakal Jani Kovačič. Slednji je zaigral na 150. uradni tekmi v dresu Slovenije. Na vrhu lestvice trenutno aktivnih reprezentantov je Urnaut z 243 nastopi, šest manj jih ima Pajenk, so še dodali pri OZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice