Šport
7150 ogledov

Proti komu bo Slovenija igrala v osmini finala? V igri le še dve reprezentanci

Slovenska odbojkarska reprezentanca Epa
Slovenski odbojkarji v osmini finala s Turčijo ali Izraelom.

Slovenska odbojkarska reprezentanca si je v Varni že pred zadnjo tekmo evropskega prvenstva zagotovila prvo mesto v predtekmovalni skupini B, zdaj pa je vsaj delno jasno, s kom se bo merila v osmini finala. To bo zmagovalec tekme skupine D med Izraelom in Turčijo, ki bo na sporedu v torek.

Iz skupine D, ki se križa s slovensko, je sicer v ponedeljek prišlo do velikega presenečenja. Romunija je s 3:1 ugnala vodilno Francijo in si s tem zagotovila pot v osmino finala. Tam bo igrala tudi Portugalska, ki je Turčijo premagala s 3:2. Francija, Portugalska in Romunija imajo po devet točk, a od teh treh reprezentanc ima še eno tekmo le še Francija, ki se bo v torek merila z odpisano Grčijo.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Epa Epa

V skupini B je Ukrajina s 3:2 premagala Finsko, zadržala možnost za uvrstitev v osmino finala, Finsko pa poslala domov. Ukrajinci se bodo v odločilni tekmi merili s Španci, Slovenci, Hrvati in Bolgari imajo mesto med najboljšimi 16 reprezentancami zagotovljeno.

V skupini A v Italiji, v kateri je Srbija gladko opravila z Estonijo, Italija pa s Švico, bodo poleg Italijanov v nadaljevanje tekmovanja zagotovo odšli Italijani, Srbi in Nemci, Belgijci pa se bodo morali reševati na zadnjih dveh tekmah proti Estoniji in Švici.

V skupini C v Skopju je Nizozemska premagala Dansko, Češka pa Črno goro. Bolj ali manj je jasno, da bosta ponedeljkovi poraženki ostali brez osmine finala, saj sta na zadnjih dveh mestih, do konca pa ju čaka le še obračun z vodilno Poljsko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice