Šport
2525 ogledov

Slovenija proti Hrvaški za prvo mesto v skupini

Slovenija odbojka Profimedia
Slovenski odbojkarji si lahko z zmago nad Hrvati predčasno zagotovijo prvo mesto v skupini B na evropskem prvenstvu.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je dve tekmi pred koncem prvega dela evropskega prvenstva že zagotovila pot v osmino finala. Danes pa bo odigrala še četrto tekmo, tokrat ji bo nasproti stala Hrvaška, ki si je prav tako že zagotovila napredovanje.

Z zmago bi si Slovenija že zagotovila tudi prvo mesto v skupini.

"Hrvaška premore dobre posameznike na mestu korektorja in sprejemalca, ki igrajo tudi v močnih ligah. Zagotovo jim bo treba posvetiti nekaj pozornosti. Še vedno pa se zavedamo, da je pomembna predvsem naša igra in kako bomo v njej suvereni. Tu moramo biti najbolj osredotočeni," je po nedeljskem treningu, namenjenem predvsem regeneraciji, dejal podajalec Uroš Planinšič.

"Dan premora nam bo prišel prav, nato pa nas že čaka zahtevna tekma s Hrvati. Zagotovo bodo v tekmo krenili z vsemi silami, saj jim bo pomembna v boju za končnico. Za tem pričakujemo še tekmo z Bolgarijo, ki naj bi bila najbolj zahtevna v skupini. Naš cilj je, da v prvem delu osvojimo najvišje mesto in si tako na papirju v končnici zagotovimo najbolj ugodne tekmece. Na ponedeljkovo tekmo se bomo podali osredotočeni in s polno paro, vse v luči, da zabeležimo novo zmago," je dodal najstarejši reprezentant Alen Pajenk.

Hrvati letos petič v zgodovini in drugič zaporedoma nastopajo med evropsko elito. Najboljšo uvrstitev so dosegli leta 2005, ko so bili na tekmovanju, ki sta ga družno gostili Italija ter nekdanja Srbija in Črna gora, osmi.

Zadnja medsebojna tekma Slovenije in Hrvaške na velikih tekmovanjih sega v sredino septembra 2021. Ekipi sta se tedaj na evropskem prvenstvu srečali v osmini finala v Ostravi. S 3:1 je bila boljša Slovenija, ki je pozneje osvojila srebrno kolajno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.