Slovenci že ostali praznih rok

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj drugega kroga Davisovega pokala z Južnoafriško republiko, tako da bo tudi v letu 2018 nastopala v drugi evroafriški skupini.
Oglej si celoten članek

Po igri parov so gostitelji dvoboja proti Sloveniji povedli s 3:0 v zmagah, kar pomeni, da bosta nedeljska dvoboja posameznikov brezpredmetna.

Slovenske barve sta danes zastopala Tomislav Ternar in Grega Žemlja ter bila proti favorizirani postavi Južnoafriške republike, v kateri je bil ključni člen enajsti igralec sveta med dvojicami, Raven Klaasen, brez pravih možnosti za presenečenje. Po uri in 48 minutah igre sta Slovenca izgubila s 6:7, 2:6 in 4:6.

Oslabljena slovenska reprezentanca, v kateri manjkata Blaž Kavčič in Blaž Rola, si je usodo zapečatila že prvi dan tekmovanja, ko je izgubila oba dvoboja. Mike Urbanija je z igrišča odšel že po uri in 13 minutah, Žemlja pa se je boril štiri ure in 18 minut na koncu pa po vodstvu z 2:0 v nizih izgubil podaljšano igro petega niza.

Slovenija je s porazom končala nastope v Davisovem pokalu za leto 2017. Čeprav je bila v drugi evroafriški skupini druga najvišjerangirana reprezentanca, je premagala le Monako s 3:2 in si s tem zagotovila obstanek v skupini. Izbranci kapetana Blaža Trupeja imajo v zadnjih treh letih negativno bilanco; na sedmih partijah so zmagali le dvakrat.

Davisov pokal:

JAR : Slovenija 3:0

Lloyd Harris : Mike Urbanija 6:1, 6:1, 6:2
Nicolaas Scholtz : Grega Žemlja 3:6, 6:7 (1), 7:7 (6), 7:6 (4), 7:6 (7)
Raven Klaasen/Ruan Roelofse : Tomislav Ternar/Grega Žemlja 7:6 (6), 6:2, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.