Šport
33 ogledov

Slovenci že ostali praznih rok

Grega Žemlja Profimedias
Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj drugega kroga Davisovega pokala z Južnoafriško republiko, tako da bo tudi v letu 2018 nastopala v drugi evroafriški skupini.

Po igri parov so gostitelji dvoboja proti Sloveniji povedli s 3:0 v zmagah, kar pomeni, da bosta nedeljska dvoboja posameznikov brezpredmetna.

Slovenske barve sta danes zastopala Tomislav Ternar in Grega Žemlja ter bila proti favorizirani postavi Južnoafriške republike, v kateri je bil ključni člen enajsti igralec sveta med dvojicami, Raven Klaasen, brez pravih možnosti za presenečenje. Po uri in 48 minutah igre sta Slovenca izgubila s 6:7, 2:6 in 4:6.

Oslabljena slovenska reprezentanca, v kateri manjkata Blaž Kavčič in Blaž Rola, si je usodo zapečatila že prvi dan tekmovanja, ko je izgubila oba dvoboja. Mike Urbanija je z igrišča odšel že po uri in 13 minutah, Žemlja pa se je boril štiri ure in 18 minut na koncu pa po vodstvu z 2:0 v nizih izgubil podaljšano igro petega niza.

Slovenija je s porazom končala nastope v Davisovem pokalu za leto 2017. Čeprav je bila v drugi evroafriški skupini druga najvišjerangirana reprezentanca, je premagala le Monako s 3:2 in si s tem zagotovila obstanek v skupini. Izbranci kapetana Blaža Trupeja imajo v zadnjih treh letih negativno bilanco; na sedmih partijah so zmagali le dvakrat.

Davisov pokal:

JAR : Slovenija 3:0

Lloyd Harris : Mike Urbanija 6:1, 6:1, 6:2
Nicolaas Scholtz : Grega Žemlja 3:6, 6:7 (1), 7:7 (6), 7:6 (4), 7:6 (7)
Raven Klaasen/Ruan Roelofse : Tomislav Ternar/Grega Žemlja 7:6 (6), 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.