Slovencu leto in pol ječe pogojno

Foto: Žurnal24 Enako kazen kot Šapina, za katerega je tožilstvo zahtevalo sedem let zapora, je
Glavni krivec v največjem do zdaj odkritem stavniškem škandalu v evropskem nogometu in vodja prirejanja izidov Hrvat Ante Šapina je bil na sodišču v Bochumu obsojen na pet let in pol zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

Kazni se ni izognil niti eden od njunih "sodelavcev", kot poročajo mediji, 39-letni slovenski državljan Dragan Mihelič, ki je bil danes obsojen na leto in pol pogojne kazni. Wolfgang Mittrup, glavni sodnik v Bochumu, ki je dobil primer zaradi izkušenj z gospodarskim kriminalom, tako ni izpolnil zahtev tožilstva, ki je priporočalo še ostrejše kazni; predvsem za Anteja Šapino, ki je bil že leta 2005 zaradi prevar na stavnicah obsojen na dve leti in 11 mesecev zapora.

Šapina je med procesom priznal prirejanje izidov na več kot 50 nogometnih tekmah v več evropskih državah v obdobju od 2008 do 2009. Na seznamu prirejenih tekem so se znašle tudi tekme evropske lige in kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Šapina, ki je bil 17 mesecev v priporu, branil pa se je s prostosti, je s prirejanjem izidov na omenjenih tekmah ustvaril več kot 2,3 milijona evrov dobička. Sodbo je sprejel povsem mirno. Tožilec Andreas Bachmann je omenjeno trojico v sklepnem govoru imenoval za "sovražnike športa".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.