Šport > Nogomet
19 ogledov

Slovencu leto in pol ječe pogojno

Enako kazen kot Šapina, za katerega je tožilstvo zahtevalo sedem let zapora, je Žurnal24 main
Glavni krivec v največjem do zdaj odkritem stavniškem škandalu v evropskem nogometu in vodja prirejanja izidov Hrvat Ante Šapina je bil na sodišču v Bochumu obsojen na pet let in pol zaporne kazni.

Kazni se ni izognil niti eden od njunih "sodelavcev", kot poročajo mediji, 39-letni slovenski državljan Dragan Mihelič, ki je bil danes obsojen na leto in pol pogojne kazni. Wolfgang Mittrup, glavni sodnik v Bochumu, ki je dobil primer zaradi izkušenj z gospodarskim kriminalom, tako ni izpolnil zahtev tožilstva, ki je priporočalo še ostrejše kazni; predvsem za Anteja Šapino, ki je bil že leta 2005 zaradi prevar na stavnicah obsojen na dve leti in 11 mesecev zapora.

Šapina je med procesom priznal prirejanje izidov na več kot 50 nogometnih tekmah v več evropskih državah v obdobju od 2008 do 2009. Na seznamu prirejenih tekem so se znašle tudi tekme evropske lige in kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Šapina, ki je bil 17 mesecev v priporu, branil pa se je s prostosti, je s prirejanjem izidov na omenjenih tekmah ustvaril več kot 2,3 milijona evrov dobička. Sodbo je sprejel povsem mirno. Tožilec Andreas Bachmann je omenjeno trojico v sklepnem govoru imenoval za "sovražnike športa".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.