Slovenec do svoje četrte zmage med profesionalci

Foto: Twitter Matej Mohorič
Slovenski kolesar zabeležil prvo zmago v novem klubu.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Matej Mohorič je na začetku sezone v odlični formi, saj je po sobotnem močnem zaključku na dirki svetovne serije Strade Bianche danes zmagal dirko ekstra kategorije GP Industria&Artigianato v Italiji. Do nje je prišel v svojem značilnem slogu - z napadom na zadnjem spustu.

Mohorič je v soboto vknjižil 11. mesto na dirki Strade Bianche, danes pa je svojo dobro pripravljenost unovčil na dirki, ki se je po 199,2 kilometra končala v Larcianu. Na spustu se je odločil za napad in na koncu slavil svojo četrto profesionalno zmago, prvo v dresu Bahrain-Meride, kateri se je pridružil v letošnji sezoni.

Drugo mesto je s tremi sekundami zaostanka osvojil Italijan Marco Canola, tretji je bil še en Italijan Davide Ballerini, ki je skozi cilj popeljal skupinico kolesarjev z zaostankom 11 sekund.

Mohorič velja za izvrstnega spustaša, to je dokazal že v lanski sezoni na dirki po Španiji in pred leti, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka v konkurenci mladincev in mlajših članov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.