Slovenec izločil enega najboljših igralcev na svetu!

Foto: Epa
Foto: Epa
Aljaž Bedene je v Rotterdamu izločil Stefanosa Tsitsipasa.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene kaže sijajne predstave na turnirju v Rotterdamu z nagradnim skladom 2.013.855 evrov. Najboljši slovenski igralec na lestvici ATP, trenutno je 51. mestu, je bil danes boljši od šestega igralca na svetu Grka Stefanosa Tsitsipasa, po uri in 32 minutah ga je premagal s 7:5 in 6:4.

Foto: Epa Stefanos Tsitsipas

V prvem nizu sta Bedene in Tsitsipas dokaj zanesljivo držala svoj začetni udarec vse do enajste igre, ko je Slovenec naredil "break" in povedel s 6:5. V naslednji igri je Bedene prikazal zrelo predstavo in po 53 minutah prvi niz dobil s 7:5.

Ljubljančan je še bolje odprl drugi niz, že v tretji igri odvzel servis drugemu nosilcu tukajšnjega turnirja ter nato z zanesljivo igro po 39 minutah slavil s 6:4.

Foto: Epa Stefanos Tsitsipas

Tridesetletnega Bedeneta, ki je v prvem krogu nizozemskega turnirja ukanil Francoza Benoita Paireja, sicer 19. igralca na lestvici ATP, s 6:2 in 6:4, v četrtfinalu čaka enajst let mlajši Kanadčan Felix Auger-Aliassime, ki je v drugem krogu dokaj zanesljivo premagal Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:4 in 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.