Šport
630 ogledov

Slovenec izločil enega najboljših igralcev na svetu!

Aljaž Bedene Epa
Aljaž Bedene je v Rotterdamu izločil Stefanosa Tsitsipasa.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene kaže sijajne predstave na turnirju v Rotterdamu z nagradnim skladom 2.013.855 evrov. Najboljši slovenski igralec na lestvici ATP, trenutno je 51. mestu, je bil danes boljši od šestega igralca na svetu Grka Stefanosa Tsitsipasa, po uri in 32 minutah ga je premagal s 7:5 in 6:4.

Stefanos Tsitsipas | Avtor: Epa Epa

V prvem nizu sta Bedene in Tsitsipas dokaj zanesljivo držala svoj začetni udarec vse do enajste igre, ko je Slovenec naredil "break" in povedel s 6:5. V naslednji igri je Bedene prikazal zrelo predstavo in po 53 minutah prvi niz dobil s 7:5.

Ljubljančan je še bolje odprl drugi niz, že v tretji igri odvzel servis drugemu nosilcu tukajšnjega turnirja ter nato z zanesljivo igro po 39 minutah slavil s 6:4.

Stefanos Tsitsipas | Avtor: Epa Epa

Tridesetletnega Bedeneta, ki je v prvem krogu nizozemskega turnirja ukanil Francoza Benoita Paireja, sicer 19. igralca na lestvici ATP, s 6:2 in 6:4, v četrtfinalu čaka enajst let mlajši Kanadčan Felix Auger-Aliassime, ki je v drugem krogu dokaj zanesljivo premagal Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:4 in 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice