Slovenec junak v Italiji! Naš reprezentant z najpomembnejšim zadetkom kariere

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Lecce in Cremonese sta si zagotovila napredovanje v italijansko serie A.
Oglej si celoten članek

Nogometni ekipi Lecce in Cremonese sta si zagotovili nastop v italijanski elitni ligi serie za naslednjo sezono, ekipa nekdanjega ministrskega predsednika Italije Silvia Berlusconija Monza pa je po sinočnjih dvobojih v drugoligaškem tekmovanju ostala brez neposrednega napredovanja.

Lecce si je v serie B zagotovil naslov po zmagi z 1:0 proti zadnjeuvrščenemu Pordenoneju. Dve leti po izpadu bo sedemnajsto sezono sodeloval v elitni druščini italijanskega nogometa.

Veliki junak novega prvoligaša pa je bil Slovenec Žan Majer, ki je v 20. minuti dosegel edini zadetek na tekmi, verjetno najpomembnejšega v karieri, saj je svojemu klubu tako zagotovil vrnitev med italijansko elito ter naslov v Serie B.

Foto: Profimedia Žan Majer

Za nekdanjega nogometaša Aluminija in Domžal, ki je zbral tudi dva nastopa za slovensko reprezentanco, je bil to sicer tretji zadetek v sezoni.

Monza pa je zadnji krog prvenstva začela na drugem mestu, a izgubila z 0:1 v Perugi ter končala četrta na lestvici. Ta spodrsljaj je izkoristil Cremonese. Z 2:1 je zmagal v Comu ter bo v seriji A vnovič po 26 letih.

Pisa je z 2:1 ugnala Frosinone in je tretja, a se bo morala za napredovanje pomeriti v dodatnih dvobojih, v katerih bodo sodelovale še Monza, Brescia, Ascoli, Benevento in Perugia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.