Šport > Nogomet
3323 ogledov

Slovenec junak v Italiji! Naš reprezentant z najpomembnejšim zadetkom kariere

Žan Majer Profimedia
Lecce in Cremonese sta si zagotovila napredovanje v italijansko serie A.

Nogometni ekipi Lecce in Cremonese sta si zagotovili nastop v italijanski elitni ligi serie za naslednjo sezono, ekipa nekdanjega ministrskega predsednika Italije Silvia Berlusconija Monza pa je po sinočnjih dvobojih v drugoligaškem tekmovanju ostala brez neposrednega napredovanja.

Lecce si je v serie B zagotovil naslov po zmagi z 1:0 proti zadnjeuvrščenemu Pordenoneju. Dve leti po izpadu bo sedemnajsto sezono sodeloval v elitni druščini italijanskega nogometa.

Veliki junak novega prvoligaša pa je bil Slovenec Žan Majer, ki je v 20. minuti dosegel edini zadetek na tekmi, verjetno najpomembnejšega v karieri, saj je svojemu klubu tako zagotovil vrnitev med italijansko elito ter naslov v Serie B.

Žan Majer | Avtor: Profimedia Profimedia

Za nekdanjega nogometaša Aluminija in Domžal, ki je zbral tudi dva nastopa za slovensko reprezentanco, je bil to sicer tretji zadetek v sezoni.

Monza pa je zadnji krog prvenstva začela na drugem mestu, a izgubila z 0:1 v Perugi ter končala četrta na lestvici. Ta spodrsljaj je izkoristil Cremonese. Z 2:1 je zmagal v Comu ter bo v seriji A vnovič po 26 letih.

Pisa je z 2:1 ugnala Frosinone in je tretja, a se bo morala za napredovanje pomeriti v dodatnih dvobojih, v katerih bodo sodelovale še Monza, Brescia, Ascoli, Benevento in Perugia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.