Slovenec na odbojkarskem Olimpu

Foto: Epa
Foto: Epa
Zadnji dan olimpijskih iger se je odvil finale v ženski odbojkarski konkurenci.
Oglej si celoten članek

Odbojkarice ZDA so osvojile prvo zlato kolajno na poletnih olimpijskih igrah. V današnjem finalu iger v Tokiu so po uri in 22 minutah premagale Brazilke s 3:0 (21, 20, 14).

Izbranke ameriškega selektorja Karcha Kiralyja - njegov prvi asistent je slovenski strokovnjak Luka Slabe - so v četrtem poskusu vendarle stopile na odbojkarski Olimp.

Po porazih na finalnih obračunih v Los Angelesu 1984, Pekingu 2008 in Londonu 2012 so v finalu iger v Tokiu na kolena položile Brazilke in osvojile šesto olimpijsko kolajno. Pred tem so bile bronaste v Barceloni 1992 in Rio de Janeiru 2016.

Brazilke, sicer olimpijske prvakinje iz Pekinga 2008 in Londona 2012, so osvojile prvo srebrno odličje, v svojih vitrinah imajo še dve bronasti kolajni iz Atlante 1996 in Sydneyja 2000.

OI v Tokiu Dvojna krona za francoski ekipni šport

Američanke so sijajno odigrale finalni obračun, tradicionalne mednarodne tekmice iz Brazilije so zasenčile v vseh prvinah. od prve do zadnje minute so imele popoln nadzor nad njimi, po treh grenkih finalnih olimpijskih preizkušnjah pa se iz dežele vzhajajočega sonca v domovino vračajo z najbolj žlahtno kolajno.

Na današnjem finalnem obračunu v Ariake Areni sta pri Američankah blesteli Andrea Drews s 15 in Michelle Bartsch-Hackley s 14 točkami, pri Južnoameričankah sta bili najbolj učinkoviti Fernanda Rodrigues z 11 in Gabriela Braga z 10 točkami.

Srbija je v današnji tekmi za bronasto kolajno premagala Južno Korejo s 3:0 (18, 15, 15).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.