Slovenec poskrbel za zmago svojega moštva

Foto: Profimedia Benjamin Verbič
Tudi šestnajstina finala Evropske lige ne bo minila brez slovenske udeležbe.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič bo igral v 1/16 finala evropske lige. V 5. krogu skupinskega dela je kijevski Dinamo v gosteh premagal Astano z 1:0, edini zadetek na tekmi pa je dosegel prav Verbič v 29. minuti. Slovenec je vtekel v kazenski prostor tekmeca, sprejel lepo podajo s peto in nameril v dolgi kot domačih vrat.

Napredovanje si je priigral tudi Miha Mevlja z Zenitom, ki je z 1:0 premagal Koebenhavn. Mevlja je igral celo tekmo.

Zagrebški Dinamo, ki je bil med 32-erico že prej, ostaja tudi po petih krogih neporažen, po štirih zmagah je tokrat igral 0:0 na gostovanju pri Feberbahceju, pri čemer je Peter Stojanović igral celo tekmo, ob koncu tekme pa tudi zatresel okvir vrat.

Na tretje mesto v skupini B pa je padel Leipzig Kevina Kampla, potem ko je proti Salzburgu izgubil v gosteh z 0:1. Kampl zaradi poškodbe ni igral za Nemce ter je tako izpustil dvoboj s svojim nekdanjim kubom. Leipzig bo v zadnjem krogu igral doma proti odpisanemu Rosenborgu.

Doslej so si 1/16 finala zagotovili Bayer Leverkusen, Zürich, Salzburg, Zenit, Dinamo Zagreb, Fenerbahce, Arsenal, Sporting, Betis, Eintracht Frankfurt, Lazio, Dinamo Kijev in Chelsea. Zadnji krog bo dal še enajst tistih, ki bodo šli v izločilne boje, pridružilo pa se jim bo še osem klubov, ki bodo v skupinskem delu lige prvakov osvojili tretja mesta.

..

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.