Šport > Nogomet
304 ogledov

Slovenec poskrbel za zmago svojega moštva

Benjamin Verbič
Tudi šestnajstina finala Evropske lige ne bo minila brez slovenske udeležbe.

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič bo igral v 1/16 finala evropske lige. V 5. krogu skupinskega dela je kijevski Dinamo v gosteh premagal Astano z 1:0, edini zadetek na tekmi pa je dosegel prav Verbič v 29. minuti. Slovenec je vtekel v kazenski prostor tekmeca, sprejel lepo podajo s peto in nameril v dolgi kot domačih vrat.

Napredovanje si je priigral tudi Miha Mevlja z Zenitom, ki je z 1:0 premagal Koebenhavn. Mevlja je igral celo tekmo.

Zagrebški Dinamo, ki je bil med 32-erico že prej, ostaja tudi po petih krogih neporažen, po štirih zmagah je tokrat igral 0:0 na gostovanju pri Feberbahceju, pri čemer je Peter Stojanović igral celo tekmo, ob koncu tekme pa tudi zatresel okvir vrat.

Na tretje mesto v skupini B pa je padel Leipzig Kevina Kampla, potem ko je proti Salzburgu izgubil v gosteh z 0:1. Kampl zaradi poškodbe ni igral za Nemce ter je tako izpustil dvoboj s svojim nekdanjim kubom. Leipzig bo v zadnjem krogu igral doma proti odpisanemu Rosenborgu.

Doslej so si 1/16 finala zagotovili Bayer Leverkusen, Zürich, Salzburg, Zenit, Dinamo Zagreb, Fenerbahce, Arsenal, Sporting, Betis, Eintracht Frankfurt, Lazio, Dinamo Kijev in Chelsea. Zadnji krog bo dal še enajst tistih, ki bodo šli v izločilne boje, pridružilo pa se jim bo še osem klubov, ki bodo v skupinskem delu lige prvakov osvojili tretja mesta.

..

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.