Brajkovič se po dopinški kazni vrača na kolo

Foto: EPA jani brajkovič astana
Nekdanji svetovni prvak v kronometru v konkurenci mlajših članov se vrača v kolesarske vode.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Jani Brajkovič, ki je lani med dirko po Hrvaški padel na dopinškem testu in ga je zaradi tega januarja Mednarodna kolesarska zveza (Uci) kaznovala z 10-mesečno prepoved nastopanja, se zdaj vrača v kolesarske vode.

Znova bo član ekipe Adrie Mobil, za katero je vozil tudi pred kršitvijo.

Brajkovič bo tako na delu že na dirki CRO Race, novi različici dirke po Hrvaški, ki se bo začela v torek, so sporočili iz kluba.

"Zahvaljujem se ekipi Adrie, da mi je dala še eno priložnost. Na dirko odhajam z velikimi pričakovanji, saj sem odlično pripravljen. Po testiranjih lahko rečem, da sem boljši kot zadnjih nekaj let. Želim si dober rezultat, ki mi bi odprl vrata v novo sezono, kajti odločen sem, da bom nadaljeval kariero tudi v prihodnje," je ob tem dejal 35-letni kolesar.

Avgusta je sicer Brajkovič na svojem blogu zapisal, da se je dolga leta boril z bulimijo, kar naj bi bil tudi razlog za pozitiven dopinški test.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.